Karlovarský kraj: Další ze silničních úseků, který kraj nechá zmodernizovat, vede z Teplé do Horního Kramolína

Řidiči, kteří jezdí z Teplé do Mariánských Lázní, se již brzy dočkají komfortnějšího cestování. Rada Karlovarského kraje odsouhlasila výsledek zadávacího řízení na dodavatele zakázky „II/198 Modernizace silnice Teplá – Horní Kramolín“. Jako ekonomicky nejvýhodnější byla vyhodnocena nabídka společnosti ROADFIN STAVBY. Rekonstrukce úseku dlouhého 2,46 kilometru by měla začít příští rok na jaře.

dezinfekce

„V rámci zadávacího řízení jsme obdrželi dohromady 9 nabídek. Vítězná nabídka společnosti ROADFIN STAVBY počítá s opravou silnice za necelých 67 milionů korun. Oproti původní ceně, která byla stanovena v době, kdy náklady na stavební práce byly daleko vyšší, se nyní pohybujeme zhruba na polovině předpokládaných výdajů. Stavba bude realizována za přispění Evropské unie v rámci Integrovaného regionálního operačního programu,“ uvedl neuvolněný krajský zastupitel pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Bureš.

Díky navrženým úpravám dojde k zesílení konstrukce vozovky a optimalizaci směrového a výškového vedení trasy. Křižovatku se silnicí III/19829 na Mrázov čeká přestavba a řešeny budou i nové sjezdy a odvodnění. V době provádění stavebních prací se řidiči musí připravit na úplnou uzavírku silnice. Objízdné trasy povedou po okolních silnicích II. a III. třídy. V zimním období pak nebude na silnici žádné dopravní omezení nebo pouze minimální s tím, že zhotovitel zajistí průjezdnost komunikace pro řádné provádění a zajištění zimní údržby. Hotovo by mělo být nejpozději do poloviny roku 2026.

Zdroj: Krajské listy

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy