Karlovarský kraj: Již známe výsledky soutěže Dobrota Karlovarského kraje

Osmý ročník soutěže Dobrota Karlovarského kraje zná své vítěze. Rozhodla o nich hodnotitelská komise, která se k vyhodnocení sešla v prostorech Střední školy živnostenské v Sokolově. Předmětem hodnocení byla chuť, vzhled, obal, originalita a prospěšnost produktu.

dezinfekce

„V rámci hodnocení jsme měli možnost ochutnat soutěžní produkty od výrobců z našeho regionu. Těší mě, že stupně vítězů obsadili nejen už ti léty prověření výrobci, ale také další producenti, kteří vyrábějí své produkty na území Karlovarského kraje. Oceněným moc gratuluji a věřím, že zisk titulu Dobrota Karlovarského kraje pomůže ke zvýšení zájmu o tyto výrobky ze strany veřejnosti,“ uvedl náměstek hejtmana s gescí v oblasti životního prostředí Karel Jakobec.

Výsledky soutěže: 

Masné výrobky

1. místo – Pivo Kronl s.r.o. – kachní rillettes            

2. místo – Josef Pelant – Doupovský cibuláček       

3. místo – Statek Bor ZEOS, spol. s r.o. – paštika MaKo smetanová

Mléčné výrobky        

1. místo – Belina s.r.o. – BIO kravský pařený sýr s medvědím česnekem             

2. místo – Belina s.r.o. – Cheesecake Chasník pomeranč 

3. místo – Marie Květoňová – Kozí BIO mléko

Pekařské výrobky a cukrářské výrobky

1. místo – Speci desserts s.r.o. – Hruška

2. místo – Speci desserts s.r.o. – Tonka Choux      

3. místo – Karlovarská cukrárna s.r.o. – Babiččin koláček

Alkoholické a nealkoholické nápoje         

1. místo – Lukáš Lojín – Jablečný mošt 

2. místo – Václav Lojín – Pivní Griotte 

3. místo – Kynšperský pivovar s.r.o. – Kynšperský zajíc – Světlý ležák 12°

Ovoce, zelenina, medy a čaje v čerstvé nebo zpracované formě

1. místo – Josef Šefčík – Med z doupovských lesů  

2. místo – Miroslav Dimo – Medový krém skořice 

3. místo – Michal Spurný – Med medovicový 

Do soutěže mohly své výrobky přihlásit malé a střední potravinářské podniky s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Podmínkou bylo, aby byl přihlášený produkt vyroben v našem regionu. 

Zdroj: Krajské listy


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy