Karlovarský kraj pomůže dalším obcím se zařízením ordinací pro praktické lékaře a zubaře

Karlovarský kraj přispěje dalším městům v regionu na úpravy a vybavení ordinací pro praktické lékaře a zubaře. Dotace v celkové hodnotě 3 miliony korun bude rozdělena mezi města: Teplá, Bochov, Nová Role a Mariánské Lázně. Jedná se o podporu z krajské dotace, která má do regionu přilákat další lékaře.

dezinfekce

„Opakovaně se snažíme reagovat na problematiku s nedostatkem lékařů primární péče, která trápí Karlovarský kraj dlouhodobě. Průměrný věk ordinujících lékařů je vysoký, případně je jich zásadní nedostatek, proto se touto finanční podporou snažíme přilákat nové lékaře a saturovat tak počty těch, kteří budou postupně odcházet do důchodu. Žádosti měst o dotace, o nichž jsme rozhodovali, se nyní týkají vybavení ordinací praktických lékařů a zubařů“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.          

Finanční příspěvek na vybavení ordinací bude rozdělena dle pravidel dotačního programu. Obec Teplá získá 800 tisíc korun stejně jako město Bochov, kde budou z finanční podpory hrazeny modernizace prostor a vybavení ordinací pro praktické lékaře. Dotaci milion korun pak bude moci využít město Nová Role na vybavení ordinace zubaře a Mariánské Lázně získají 400 tisíc korun na částečné krytí odkoupení a vybavení ordinace praktika.           

Dotační program na podporu vzniku ordinací všeobecných praktických lékařů a praktických lékařů pro děti a dorost/pediatrie, zubních lékařů a gynekologů v Karlovarském kraji již v minulosti využila i další města, například Bečov nad Teplou či Jáchymov. O poskytnutí finančních prostředků z krajské dotace bude rozhodovat ještě Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém zasedání.

Zdroj: Krajské listy

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy