Karlovarský kraj zve na soubor kulturních akcí Do tepen

Do tepen je název seriálu akcí, které se budou konat každou středu vždy od 17 hodin v kavárně Srdcovka v areálu krajských institucí Obsahem programu je celkem šest kulturních setkání. První z nich – prezentace k sedmdesátému výročí Galerie umění Karlovy Vary se uskuteční již následující středu, tedy 24. 5. 2023.

dezinfekce

K této příležitosti vznikne nová jubilejní výstava obrazů, soch a akčního umění a návštěvníci tak zhlédnou více jak sto uměleckých děl. První stálá expozice galerie byla otevřena již v roce 1953 a její současná podoba „Sedm dekád Galerie umění Karlovy Vary (1953–2023)“ bude slavnostně zahájena v listopadu letošního roku. 

O týden později budou interaktivní formou představeny dvě vědní disciplíny, jimiž se zabývají odborníci z Muzea Karlovy Vary. Prostřednictvím hry na antropologa se účastníci přenesou na archeologické naleziště a zažijí, co taková práce obnáší, včetně dokumentace nálezu a identifikace kosterních pozůstatků. V rámci druhého pracoviště, a sice restaurátorské dílny si vyzkoušejí, jak funguje technologie čištění a konzervace kovových předmětů. 

První červnovou středu proběhne diskuzní pořad „MelemePatem“ se zástupci úřadu a vedení kraje. Dozvíte se například, co je cílem seriálu akcí Do tepen, proč se koná právě v blízkosti krajského úřadu nebo jací hosté se ho v budoucnu zúčastní. Debatou účastníky provede Filip Koryta, jeden z nejúspěšnějších autorů slam poetry.

Dne 14. 6. se uskuteční mystifikační improvizační divadelní představení „Nevyžádaná rada“, které režíroval další úspěšný slamer Anatol Svahilec. A týden na to existenciální stand-up večer v podání Jiřího Charváta, vystupujícího pod přezdívkou Rimmer. 

Závěrečnou akcí bude Festival Nového Folku. Společně vystoupí domažlicko-pražský hudebník Čtvrt na smrt a Filip Koryta alias Doktor Filipitch, jenž se představí v nezvyklé roli, a to jako písničkář. Těšit se můžete také na skladby z repertoáru ostrovského dua Nazdárek a Zdravíčko.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy