Karlovy Vary: Celníci provedli od začátku letošního roku 12 kontrol hazardu

Jednou z mnoha kompetencí Celní správy České republiky je kontrola provozování hazardních her. Příslušníci oddělení Dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj vykonávají dozor v oblasti provozování hazardních her podle zákona o hazardních hrách a souvisejících předpisů. Zaměřují se jak na legální, tak i na nelegální provozování hazardních her.

dezinfekce

Zatímco nelegálního hazardu v Karlovarském kraji v poslední době výrazně ubylo, přibylo případů, kdy se porušení zákona dopouštějí provozovatelé hazardních her legálních.             

Z celkového počtu 12 provedených kontrol v karlovarském regionu od začátku letošního roku prokázali karlovarští celníci v sedmi případech legálním provozovatelům pochybení. 

Nejčastěji se jednalo o nedodržení povinností souvisejících s identifikací a evidencí návštěvníků herního prostoru, čímž byla mimo jiné umožněna účast na hazardní hře i osobám bez platné registrace a na cizí uživatelské konto, či vstup do herního prostoru osobám mladším 18 let. 

Dalšího porušení povinností se provozovatelé hazardních her dopustili například tím, že stavebně neoddělili herní prostor, v němž byla provozována hazardní hra, či nezabezpečili herní prostor tak, aby nebylo možné nahlížet do jeho vnitřních částí. Dále bylo shledáno důvodné podezření z porušení zákona o hazardních hrách například tím, že kontrolovaná osoba umístila na části budovy, ve které se nachází herní prostor nepovolené nápisy, reklamy či loga, což zákon neumožňuje. 

V několika případech bylo zjištěno, že se hazardní hry v herně účastnily osoby, jež pro provozovatele hazardních her vykonávají činnosti či úkoly související s provozováním hazardní hry, tzn., že se hazardní hry účastnila sama obsluha. K dalšímu pochybení například došlo zjištěním, že kontrolovaná osoba nezaznamenávala zvuk současně se snímaným obrazem. V průběhu jedné z kontrol provozovny Casino v Aši celníci mimo jiné zjistili, že kontrolovaná osoba neumožnila živou hru po celou provozní dobu, což zákon o hazardních hrách nařizuje. 

Všechny výše uvedené případy předali celníci k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj. Za uvedené přestupky lze provozovatelům hazardní her uložit pokuty do výše 3 000 000 Kč.

Zdroj: Celní správa 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy