Karlovy Vary: Muž zkolaboval u KV Arény

V úterý v podvečer se v KV Aréně konal další hokejový zápas, který svým fanděním přišli tradičně podpořit fanoušci. Strážníci, v součinnosti s Policií ČR, dohlíželi na jeho poklidný průběh.

dezinfekce

Při této činnosti přiběhl za strážníky muž s dotazem, zda mají v autě přístroj AED. Před vstupem do haly totiž zkolaboval muž. Hlídka po příjezdu na místo uviděla na zemi ležící osobu, které poskytovala nepřímou srdeční masáž žena pracující jako zdravotní sestra. Strážníci ze záchranářského batohu vyndali přístroj AED, ten byl okamžitě přiložen na tělo muže a další potřebné pomůcky. Po prvním vyhodnocení přístroje nebyl vývoj doporučen, následovalo pokračování v resuscitaci. Po druhé už bylo použití výboje doporučeno. V nepřímé srdeční masáži zdravotní sestra pokračovala až do příjezdu přivolané záchranné služby, která si šestapadesátiletého muže převzala do péče. Po nezbytných úkonech lékaře začal sám dýchat a komunikovat.

Přístrojem AED jsou vybavena čtyři služební vozidla městské policie a opět se potvrzuje, jak je to důležité.  Při záchraně života jsou totiž rozhodující minuty.

Zdroj: MP Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy