Karlovy Vary: Muže podvedla a ještě okradla

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání místní pětadvacetileté ženy, kterou obvinili ze spáchání přečinů krádeže a podvodu.

dezinfekce

Obviněná žena měla na konci března letošního roku požádat na ulici v Karlových Varech sedmatřicetiletého muže trpícího poruchou autistického spektra o finanční prostředky na nákup pohonným hmot. Muž ženě peníze poskytl a poté spolu odešli do bytu, který obývá společně se svou matkou. Následující den měla žena po muži požadovat, aby zapůjčil osobní automobil, což učinil, a poté společně s dalším mužem odjeli do sousedního Německa nakupovat. V Německu měl muž za ženu v několika případech platit její nákup a zároveň jí poskytnout i peníze v hotovosti. Muž chtěl následně část zbylých peněz vrátit, což ale žena odmítla a peníze si ponechala pro svou potřebu.

Ve druhé polovině dubna měla žena sedmatřicetiletého muže kontaktovat s tím, že potřebuje na toaletu a převléct se. Muž ženu pustil do bytu a poté do ložnice, kde se žena měla převlékat. Žena měla v ložnici prohledat skříně a následně z nich odcizit šperkovnici s náušnicemi, prsteny, různými mincemi či řetízkem.

Tímto svým jednáním měla žena, která již byla v minulosti za krádeže pravomocně odsouzena, způsobit celkovou škodu přibližně 230 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy