Karlovy Vary: Nové sanitky a lékařský vůz převzala Záchranka (TV Západ)

Pět nových sanitek Rychlé zdravotnické pomoci a jeden lékařský vůz typu „rendez vous“ slavnostně převzala Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje. Automobilový fond se v posledních letech každoročně obnovuje tak, aby žádné z vozidel v ostrém provozu nebylo starší pěti let.

dezinfekce

"Funguje několik let, myslím si, že tohleto je čtvrtý nebo pátý úspěšný projekt kdy jsme získali nová vozidla. A velmi úspěšný, protože celková hodnota těch vozidel je na úrovni 20 milionů korun a pouze necelé dva miliony korun vydala Záchranka, potažmo Kraj, všechno ostatní bylo ať už z evropských peněz anebo u toho menšího vozidla z Fondu zábrany škod," přiblížil financování nových sanitek hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

V ostrém výjezdu mají krajští záchranáři 19 RZP sanitek a 5 lékařských vozů. Se záložními vozy a další technikou obhospodařují vozový park čítající 60 kusů techniky. 

"RZP vozidla jsou dvoulitrové turbodiesely, 150 kW, s automatickou převodovkou, kterou už několikátou sezonu do vozidel pořizujeme. Z těch novějších věcí i v tomto ročníku vozidel máme i elektricky ovládaná nosítka a pořídili jsme tablety, které už jsou připraveny na kompletní elektronizaci Záchranka, takže do budoucna, až budou zavedeny elektronické podpisy, elektronické předání, tak už jsou vybaveny příslušným hardwarem," popsal ředitel Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje Jiří Smetana.

Lékařský vůz má upravenou zadní část, dále paket pro zvýšenou ochranu podvozku, přídavné nezávislé topení, ale i ledničku pro skladování léčivých přípravků. Sanitky mají v zástavbě vše potřebné k péči o pacienta od přístrojů, přes kyslíkové lahve až po materiál a léčiva umístěná v uzavíratelných skříňkách, lednicích i batozích. Vozy dostanou výjezdové základny Karlovy Vary, Cheb, Mariánské Lázně, Horní Slavkov, Kraslice a Nejdek.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy