Karlovy Vary: Odcizili, co mohli

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 39 a 46 let a jedné ženy ve věku 34 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

dezinfekce

V prvním případě měli obvinění muži ve druhé polovině února letošního roku vstoupit do jednoho z obchodních center v Karlových Varech. Mladší z mužů měl odcizit drogistické zboží, jako například holící strojky s příslušenstvím. S odcizenými věcmi měl následně z prodejny bez zaplacení odejít starší muž.

O pár dní později se měl vydat krást mladší muž společně se čtyřiatřicetiletou ženou. Nejprve měli společně vstoupit do prodejny z elektronikou. Z té měli odcizit například bezdrátová sluchátka. Následně měli bez zaplacení z prodejny odejít. O den později měli opět společně vstoupit do prodejny se suvenýry. Z té měli odcizit dvě krabičky s bižuterií. Poté, jako v předešlých případech, z prodejny odešli bez placení.

Svým jednáním měli způsobit škodu přibližně 41 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného devětatřicetiletého muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

Staršímu muži a ženě hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky. Mladšímu muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen.

prap. Jan Bílek
mjr. Bc. Kateřina Pešková

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy