"K té myšlence nás navedlo nějakým způsobem přispět pozitivně k té vážné situaci, která je. Myslíme si, že zdejší personál karlovarské nemocnice pracuje s ohromným nasazením v ohromně vážné situaci. Chtěli jsme jim tu situaci nějakým způsobem zpříjemnit. Protože pracujeme v odvětví gastronomie a hotelnictví, což je také oblast velmi postižená stávající situací, tak se škola a učitelky odborného výcviku naší školy rozhodly v rámci distanční výuky odprezentovat žákům pečení velikonočních mazanců s tím, že jsme chtěli, aby mazance udělaly také radost. Tzn., že jsme je směřovali a darovali zaměstnancům a personálu karlovarské nemocnice," vysvětlil Jiří Neumann, ředitel Střední školy stravování a služeb.
Kvůli protiepidemickým opatřením ve školství mohli žáci a studenti oborů Kuchař a cukrář sledovat výrobu v rámci distanční výuky.
"Také to pro ně bylo poučení, protože paralelně na základě online přenosu si stejnou činnost zkoušeli provádět i doma pro své Velikonoce a pro svoji rodinu. Takže se nějaké kompetence žáků opět procvičily a zase jsme zvládli další výukový úkol," doplnil Neumann.
Na suroviny přispěly dva hotely z Karlových Varů, dlouholetí partneři školy.