Karlovy Vary: Vloupal se do vozidel, chytili ho při činu

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětapadesátiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku.

dezinfekce

Obviněný muž si měl v úterý 27. září letošního roku krátce po sedmé hodině ranní vyhlédnout poblíž mateřské školky v Karlových Varech zaparkovaný osobní automobil značky Hyundai. K vozidlu měl přistoupit, po chvíli rozbít skleněnou výplň u pravých předních dveří, ze sedačky vzít dámskou kabelku a z místa okamžitě odejít. V kabelce měla mít majitelka mobilní telefon, finanční hotovost, osobní doklady či platební karty. Odcizením těchto věcí jí měl muž způsobit škodu přibližně 8 tisíc korun.

Policisté ve spolupráci s karlovarskými kriminalisty se začali případem okamžitě zabývat.

Pětapadesátiletý muž měl ještě tentýž den vniknout do dalšího zaparkovaného vozidla. Opět před mateřskou školkou v Karlových Varech měl kolem 16. hodiny několik minut chodit kolem vozidla značky Škoda. Nakonec měl k automobilu přistoupit, poničit skleněnou výplň pravých zadních dveří a z vozidla opět odcizit dámskou kabelku s mobilním telefonem či finanční hotovostí. Jenže v tomto případě s kradenými věcmi daleko neodešel, protože po pár metrech byl zadržen kriminalisty, kteří provedenými šetřeními muže vypátrali.

Kriminalisté se těmito případy i nadále usilovně zabývají a v současné době není vyloučeno, že muži bude trestní stíhání rozšířeno o další podobné krádeže.

V případě prokázání viny hrozí pětapadesátiletému muži trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva
3. 10. 2022


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy