Karlovy Vary: Známe nejlepší sportovce roku 2022 Karlovarského kraje (TV Západ)

V úterý 16. května se v Karlovarském městském divadle uskutečnilo slavnostní vyhlášení ankety Sportovec Karlovarského kraje roku 2022. Moderování galavečera se opět ujal sportovní reportér Tomáš Budka, který pozval hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka k úvodní zdravici.

dezinfekce

Ten zmínil dopady covidu na sportování obecně a vyjádřil naději, že se opět postupně podaří přivést situaci do normálu.

„Sportovní komunita se bohužel zmenšila a já velmi doufám, že tento rok a následující, se sportovní komunita vrátí ke svým minulým číslům, které byly ještě před covidem, protože zdraví a sport patří ke zdravé společnosti. O to optimističtější jsou dnes výsledky, se kterými se za chvíli seznámíme, ať jsou to individuální sporty, ať jsou to kolektivní sporty. Ať jsou to závody republikové, ale i mezinárodní úrovně, tak Karlovarský kraj se rozhodně má čím chlubit. Já se proto moc těším, až budeme postupně oceňovat nejlepší sportovce. Ale respekt a poděkování samozřejmě patří všem, bez ohledu na to, jestli dnes budou oceněni nebo ne,“ uvedl mimo jiné hejtman Karlovarského kraje. 

Ceny v podobě skleněných plaket, finančních šeků a dárkových tašek s výživovými produkty předávali zástupci Karlovarského kraje, sportovní komise a dotčené společnosti. 

V kategorii žáků – jednotlivců převzal ocenění za mistra republiky Kryštofa Beníška z Biatlon klubu Ostrov jeho otec a trenér Petr Beníšek. Další cenu si odnesl Lukáš Štěrba z Lyžařského klubu Slovan K. Vary za několik prvních míst v republikovém šampionátu v běžeckém lyžování. Dvojnásobná mistryně republiky v rychlostní kanoistice Markéta Fialová z TJ ESKA Cheb byla další oceněnou v této kategorii. Čtveřici doplnil trojnásobný mistr republiky a úspěšný vzpěrač Jan Matějka ze Sportovního klubu vzpírání Sokolov.  

Ve stejné věkové kategorii sportovních kolektivů bylo oceněno družstvo starších žáků FK Hvězda Cheb, jehož členové v minulém roce vybojovali titul Mistra ČR ve futsalu U13  a na konci června ho budou v Brně obhajovat. Členky štafety na 4x300m z Triatletu Karlovy Vary vybojovaly na Mistrovství ČR první místo a zlepšily krajský rekord o fantastických 8 sekund. Zároveň se staly aktérkami dalšího bodu programu, kde vystoupila skupina parkurové show s názvem Freemove.

V kategorii dorost, junioři – jednotlivci si přišel pro ocenění Kryštof Zatloukal z LK Slovan K. Vary, reprezentant, který na Mistrovství ČR získal tři zlaté medaile a jednu bronzovou. Dále sportovní gymnasta Vojtěch Daňko z Tělovýchovné jednoty Lokomotiva Cheb, jenž je mistrem ČR mezi kadety v prostných. Třetí ocenění v této kategorii získal hokejista Jiří Kulich z Hockey Clubu Karlovy Vary, který s českou reprezentací do 18 lety vybojoval 4. místo na Mistrovství světa v Německu. Cenu převzal jeho otec.        

Kategorie dorost, junioři – sportovní kolektivy měla dvě ocenění. Štafetu běžců na lyžích – LK Slovan K. Vary, za kterou přebral ceny kolega Kryštof Zatloukal. Tým obsadil stříbrnou příčku na MČR ve štafetě 3x5km. Smíšené družstvo lukostřelců z LK ESKA Cheb ve složení Barbora Bretlová, Martin Hámor a Karel Ontko se umístilo na 3. místě na MČR v terčové lukostřelbě. 

Mezi dospělými jednotlivci si ocenění převzala triatlonistka Barbora Stupková, šermíř Martin Rubeš z TJ Lokomotiva Karlovy Vary, volejbalový mistr Daniel Pfeffer z VK ČEZ Karlovarsko a pětinásobný mistr světa karatista Miroslav Boguský z Champions teamu.

Mezi sportovními kolektivy byl oceněn tým házené žen z TJ Sokol Lázně Kynžvart a A-tým mužů Volejbalového klubu ČEZ Karlovarsko. Tým parahokejové ligy – Sportovní klub vozíčkářů Sharks převzal ocenění v kategorii handicapovaných sportovců.                     

Cenu pro trenéry získal vedoucí mistrů ČR ve volejbale Jiří Novák z VK ČEZ Karlovarsko. Mezi sportovní legendy byl zařazen trenér juda Josef Mošna z Tělovýchovné jednoty Lokomotiva Cheb, mimo jiné za 63 let trvající práci s mládeží.         

Cenu hejtmana Karlovarského kraje pro nejlepšího sportovce Karlovarského kraje 2022 získal hokejista HC Energie Karlovy Vary Jiří Černoch, který kvůli právě probíhajícímu Mistrovství světa v hokeji ve Finsku a Lotyšsku, kde je členem kádru, nemohl cenu osobně převzít. 

Během večera se také představila taneční skupina Mirákl a zpěvačka Anet X. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy