Kraj podpoří nákup bezpečných fotbalových branek pro kluby v regionu

Celkem 10 fotbalových klubů dostane dotaci od Karlovarského kraje na výměnu zastaralých fotbalových branek za nové a bezpečnější konstrukce. V případě, že to schválí krajští zastupitelé, získají kluby celkem 500 tisíc korun.

dezinfekce

Na základě průzkumu, který v minulém období provedl Karlovarský krajský fotbalový svaz, má o výměnu branek zájem 20 fotbalových klubů. „V první etapě podpoříme do konce letošního roku 10 klubů, v druhé etapě stejný počet. Dojde tak k výměně starých železných brankových konstrukcí, které jsou velmi těžké a zastaralé, za hliníkové branky. Pro hráče, zvlášť pokud se jedná o malé fotbalisty, je to bezpečnější varianta a v případě pádu branky by nemělo na utkáních či trénincích docházet k vážným zraněním,“ uvedl krajský radní Jindřich Čermák. 

První podobnou akci podpořil Karlovarský kraj v roce 2017.  Kromě dotace od Karlovarského kraje přidá 100 tisíc korun Karlovarský krajský fotbalový svaz, 400 tisíc korun pak dohromady jednotlivé kluby. Výměna branek čeká mimo jiné FK Nejdek, Baník Vintířov, Sokol Lipová a další kluby.

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy