Kraj se připojí k internetové platformě PinCity

V polovině října letošního roku nabídne Karlovarský kraj lidem možnost seznámit se s průběhem transformace regionu, tedy postupného odklonu od uhlí, prostřednictvím webu PinCity. Díky tomu budou moci občané, firmy i obce sledovat přípravu na čerpání finančních prostředků z evropských zdrojů, z nichž budou moci získat dotace předkladatelé strategických projektů z našeho kraje.

dezinfekce

Interaktivní web umožní přidávat vlastní náměty k tomu, na co je třeba se v rámci přechodu od uhlí k novým zdrojům energie, v rozvoji podnikání, výzkumu a inovacích zaměřit. 

PinCity se stane místem, kde budou dostupné veškeré informace přehledně, na mapě kraje a s možností filtrovat projekty podle tématu nebo stupně přípravy, ve které se nachází. Podobně jako na sociálních sítích, i zde bude možné označovat strategické projekty a komentovat je.

„Cílem PinCity je zapojit občany do rozhodování o budoucnosti Karlovarského kraje, aby s jeho vedením aktivně vedli debatu o jeho dalším směřování. Pro kraj bude společná diskuze s lidmi důležitým vodítkem pro to, na jaké oblasti se v dalších letech máme soustředit tak, aby se v našem kraji zvyšovala kvalita života obyvatel, zlepšila se úroveň vzdělávání, vznikaly nové ambiciózní firmy a rozvíjelo se celé území regionu,“ vysvětluje krajský radní Patrik Pizinger.

Na webu PinCity bude přehledně popsáno mimo jiné 11 strategických projektů, které budou už příští rok usilovat o dotaci v rámci Operačního programu Spravedlivá transformace. Internetová platforma poskytne všem podrobné údaje nejen o smyslu těchto projektů, ale i o aktuálním stavu jejich přípravy.

„Na webu chceme také zveřejňovat plánované akce, které se transformace týkají a kde bude vedení kraje řešit s aktéry v území, tedy se starosty, firmami či institucemi aktuální otázky transformace. Závěry těchto jednání budou vždy a všem dostupné. Po spuštění webu nabídneme registrovaným uživatelům k dispozici i elektronický newsletter,“ dodal Patrik Pizinger.

Na pořízení platformy PinCity kraj vynaloží necelých 300 tisíc korun. Za fungování a další vývoj webu pak bude platit ročně částku 50 tisíc korun. Pravidelně se bude vyhodnocovat, jaký je přínos webu a co by se dalo zlepšit. Stejnou internetovou prezentaci úspěšně využívají další kraje a města v ČR, například Olomoucký kraj, statutární města Pardubice, Prostějov, Třinec a další.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy