Kraslice: Jednání na Kraji

V pondělí 26. srpna se uskutečnilo na Krajském úřadě jednání s hejtmanem Karlovarského kraje Petrem Kulhánkem a ředitelem Krajské správy a údržby silnic Jiřím Šlachtou ohledně neuspokojivého stavu krajských silnic na Kraslicku. Za město Kraslice se schůzky zúčastnili místostarosta Filip Beneš spolu s radními Alexandrou Müllerovou a Alenou Boháčovou.

dezinfekce

„Pokračujeme s naší snahou o zlepšení stavu krajských komunikací v Kraslicích a okolí. Vyjádřili jsme nespokojenost s postupy při plánování oprav, s nedostatečným či zcela chybějícím dopravním značením, poukázali na neutěšený stav hraničního přechodu v Hraničné a další problematická místa,“ uvedl místostarosta Kraslic Filip Beneš. 

Zástupci města pojmenovali priority a největší současné problémy: stav ulice Havlíčkova, hlavních tahů směr Chodov, Sokolov a Hraničná, ulice Západní, silnice na Počátky a Novou Ves. Připomněli, že je potřeba také dodělat silnici ze Smolné do Kraslic. 

„Teď počkáme na jasné vyjádření KSÚS, ve kterých letech může město Kraslice počítat s opravami výše zmíněných komunikací a v jakém rozsahu,“ dodala kraslická radní Alena Boháčová. 

Krasličtí také vyjádřili poděkování za letošní dotace obdržené z Krajského úřadu, především za dotaci 300 tis kč na podporu vzniku městské policie, 500 tis Kč na rozvoj venkova (které budou použity primárně na opravy mostků a propustků v periferních částech Kraslicka) a více než 1 mil Kč na projektové dokumentace a opravy kulturních památek. "Jsou to cenné dodatečné prostředky, které se podařilo získat pro rozvoj našeho města," připojila k pochvale radní Boháčová.

„Připomínám, že lze stále podepisovat petici, která podpoří tyto snahy. Blížíme se k třem stovkám podpisů a věříme, že náš společný hlas bude stále více slyšet. Děkujeme všem, kterým není lhostejný stav našich silnic a bezpečí obyvatel,“ doplnil místostarosta Beneš. Petice v papírové podobě je k dispozici na těchto místech: Čerpací stanice Schnell Hraničná, Zapomněnka u kostela, Informační centrum MKC a Podatelna Měú. Online lze petici podepsat na tomto odkaze: 

https://www.petice.com/petice_za_uvolnni_dodatenych_prostedk_a_zajitni_oprav_krajskych_komunikaci_v_uzemnim_obvodu_msta_kraslic_v_prbhu_roku_2024#form


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy