Kraslice: Největší zaměstnavatel ve městě plánuje další rozšíření (TV Západ)

Největší zaměstnavatel v Kraslicích, výrobní závod na stínící techniku MHZ Hachtel plánuje rozšířit areál o další halu, celkově již třetí. Zástupci německého vlastníka to oznámili na Dni otevřených dveří v pátek 21. června.

dezinfekce

„Investice se má pohybovat řádově mezi 6,6 až 6,7 miliony EUR, přičemž dojde k navýšení počtu zaměstnanců o zhruba 100 lidí,“ uvedl německý jednatel Mario Schädlich.

Kromě zaměstnanců, kteří pracují ve firmě MHZ na dvě směny od pondělí do pátku, se na akci přišli podívat také zástupci zdejší radnice v čele se starostou Janem Šimkem, dodavatelů a místní občané.

„Je to velmi pozitivní informace, že největší zdejší porevoluční investor se rozhodl rozšířit svou výrobu. Pro Kraslice navíc dobré vysvědčení a známka, že město má co nabídnout. Kdyby se ta forma spolupráce dosud neosvědčila, asi by Kraslice v té konkurenci, poněvadž zvažováno bylo vícero lokalit pro expanzi, neobstály. Takže jsme rádi, že Kraslice obstály, osvědčily se a mohou dále expandovat,“ komentoval zprávu starosta Jan Šimek. 

Kromě bohatého občerstvení, živé hudební produkce nebo skákacího hradu pro děti, si návštěvníci mohli prohlédnout ve skupinkách výrobní prostory.

„Jsme, když to tak nazvu, průmyslovou manufakturou. Děláme zakázkovou výrobu, nejsme žádná sériová výrobu a v podstatě co kus, to originál. Až 80 % jsou výrobní zaměstnanci, samozřejmě jsou tady obslužné profese jako je skladník, jsou tady lidé v kancelářích na různých pozicích. Primárně se zaměřujeme na zaměstnance tady v Kraslicích a okolí, tzn. v té oblasti Kraslic, protože jsme tady v Kraslicích a chceme dát práci místním. Momentálně nemáme žádné pracovníky přes agentury nebo z cizích zdrojů,“ přiblížil jednatel Pavel Raszyk.

Česká pobočka byla založena v roce 2005, kdy firma začínala s 13 zaměstnanci. Druhá výrobní hala pak vznikla v roce 2018. Firma produkuje na trhy celé Evropy stínící techniku jak vnější, tak vnitřní, dále sítě proti hmyzu nebo rolety a fólie. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy