„Dlouhodobý vztah školy s renomovanou společnosti EASYFOOD Service vyústil v záměr masivně investovat do rekonstrukce střediska odborného vzdělávání v prostorách bývalé Luny v Karlových Varech, ale máme též intenzivní odbornou podporu praktického vyučování žáků, kteří se svými učiteli v restauraci La Hospoda působí. Projekt byl podpořen i prémiovou značkou českého piva, dodáním nejnovější výčepní technologie a založením značkového regionálního školicího střediska,“ vysvětlil ředitel školy Jiří Neumann.
Střední škola stravování a služeb se tak může prezentovat vzdělávacím projektem, který odstartoval novou dimenzi organizace odborného vzdělávání.
Již počáteční období existence a provozu restaurantu La Hospoda přineslo pozitivní ohlasy nejen ze strany návštěvnické a odborné veřejnosti, ale především od žáků školy.
„Žáci oceňují výjimečnost podmínek, ve kterých praktikují, profesionální odborný mentoring, kvalitu používaných surovin i gastronomických postupů. A právě takový přístup je nejlepší motivací žáků k rozvoji odborných kompetencí a k vytváření pozitivního vztahu a lásky ke gastronomii,“ dodal Neumann.
Projekt začal rekonstrukcí střediska a zprovozněním v červnu tohoto roku. Nyní čeká La Hospodu náročné období, ve kterém se připravuje využití kvalitního zázemí pro mnohé gastronomické vzdělávací aktivity, kurzy a projekty zdejšího žákovského pracoviště praktického vyučování.
O tom, že La Hospoda připravuje žáky gastro oborů jsme vás informovali v reportáži zde.
Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje