Luby: Stavba výjezdové stanice záchranářů začne v srpnu (TV Západ)

Po letech příprav a změn se zdravotní záchranáři z Lubů v srpnu konečně dočkají zahájení stavby nového zázemí. Výjezdová stanice by měla vyrůst v jižní části města u hlavní silnice a na realizaci je poskytnuta evropská dotace z IROPu ve výši 85 %.

dezinfekce

„My jsme očekávali předpokládanou hodnotu zakázky 22 milionů sto padesát tisíc korun. Podařilo se vysoutěžit firmu, která nabízí částku téměř o jeden milion nižší. Předání staveniště by mělo být několik dní po podpisu smlouvy, takže předpokládáme, že do konce příštího roku by mohlo být výjezdní stanoviště hotovo,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Karel Jakobec. 

Nové zázemí nahradí deset let fungující pracoviště ve zdejším zdravotním středisku. Zdravotní záchranáři z Lubů obsluhují lokalitu s více než 5500 obyvateli na území 112 km2. Spádově s městy a obcemi Plesná, Nový Kostel, Velký Luh či Křižovatka. Kraj zároveň chystá vybudování dalšího podobného zařízení v Teplé na Mariánskolázeňsku. Počet stanic v kraji by se tak rozrostl na 14.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy