Mariánské Lázně: Město schválilo přes milion korun na kulturu

Zastupitelstvo města Mariánské Lázně 21. 2. na doporučení kulturní komise schválilo peníze na podporu kulturních akcí ve městě. Částka na rok 2023 činí 1 089 806 Kč, což je o cca 600 000 Kč míň, než bylo poskytnuto v minulém roce.

dezinfekce

Jak nám vysvětlila paní předsedkyně kulturní komise Ivana Mottlová, komisi bylo předloženo 28 žádostí. Před konečným rozhodnutím proběhla mezí členy komise dlouhá debata, nakonec zastupitelstvo města schválilo prostředky na 24 akcí.

Mezi kulturními akcemi najdeme hudební koncerty, které pořádají organizace a spolky, jako je například Hudba u Lesního pramene, vystoupení pěveckého sboru Fontána, činnost Folklorního souboru Marjánek nebo Rozmarýnek ze Základní umělecké školy Fryderyka Chopina Mariánské Lázně, a také smíšeného sboru Cantilo. 

Podporu od města dostal rovněž spolek Mariánský pro prezentaci pilotního projektu Mariánského sloupu. Milovníci literatury a kina v nové sezoně v Mariánských Lázních jistě uvítají akci Knižní lázně. V městské knihovně proběhnou dvě zajímavé výstavy: k výročí návštěvy města Sigmundem Freudem a u příležitosti 190 let od narození Alfreda Nobela, který v Mariánských Lázních rovněž pobýval. Pokračuje podpora 8. ročníku Marienbad Film Festivalu, což je mezinárodní filmový festival pořádaný v Mariánských Lázních od roku 2016, který se zaměřuje na nezávislé umělecké filmy experimentálního charakteru.

I letos uvidíte na hlavní kolonádě v Mariánských Lázních představení pouličních umělců nejrůznějších žánrů, zatímco si budete pochutnávat na specialitách vybrané street kuchyně. Pod hlavičkou MOVOMALu se pak uskuteční již jedenáctý ročník běžeckého závodu SpaRun Mariánské Lázně 2023. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy