Mariánské Lázně: Napadl svou matku, poté jí vyhrožoval sekerou v ruce

Policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně sdělili podezření ze spáchání přečinů nebezpečného vyhrožování a poškození cizí věci pětatřicetiletému muži z Chebu.

dezinfekce

Ten měl navštívit svou čtyřiapadesátiletou matku v jedné menší obci poblíž Mariánských Lázní. V pátek 2. srpna letošního roku kolem 18. hodiny měl mít se svou matkou spor ohledně úklidu zahrady u domu a následně jí měl fyzicky napadnout několika údery pěstí do oblasti hlavy a různých částí těla. Po tomto konfliktu měl muž vzít do ruky sekeru a začít vyhrožovat zabitím své matce i sousedům, kteří na něj z vedlejšího pozemku volali, aby svého jednání zanechal a přestal napadat svou matku. Ta využila nepozornosti, kdy se její syn hádal se sousedy, a z domu utekla. Pětatřicetiletý muž i nadále pokračoval ve svém agresivním jednáním, kdy měl vyhrožovat tím, že dům rozmlátí a podpálí. Poté měl sekerou poničit skleněnou výplň u dvou oken, plastové vstupní dveře do domu, jídelní stůl, botník, krbová kamna či mobilní telefon.

Tím měl způsobit své matce celkovou škodu přibližně 40 tisíc korun.

Po příjezdu policisté agresivního muže zadrželi. Následně se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,89 promile. Muž se podrobil i orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel taktéž s pozitivním výsledkem, a to na látku amfetamin/metanfetamin.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy