Mateřská centra se aktivně zapojila do pomoci potřebným

Šití a distribuce roušek, služby pro seniory i online komunikace s rodinami v době šíření koronavirové nákazy - to jsou aktivity mateřských center po celé ČR, kterými pomáhala ostatním v době krizového období. Činnost center nyní shrnulo dotazníkové šetření, jež provedl spolek Síť pro rodinu.

dezinfekce

Síť pro rodinu, z.s., realizovala průzkum v rámci svých členských center po celé ČR. Výsledky průzkumu mají širokou veřejnost upozornit na přínos mateřských center v období mimořádných opatření z důvodů pandemie COVID-19.

„Mateřská centra se spontánně zapojila do pomoci potřebným v místní komunitě. Krom toho dokázala převést práci s rodinami do online prostoru a sehrávala tak nepostradatelnou roli pro rodiny zejména v oblasti poradenství a podpory v izolaci v době karantény,“ uvedla Petra Janatová, krajská koordinátorka Sítě pro rodinu.

Výsledky dotazníkového šetření vystihují nedocenitelnou práci mateřských center, která sama zápasí o svoji existenci, protože kvůli přerušení své činnosti ztratila finanční zdroje, kterými kofinancují svoji práci pro rodiny. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 17.05.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy