Milovníci počítačové zábavy by měli mít po ruce kvalitní herní notebook

Není notebook jako notebook – to jistě poznal každý, kdo se někdy pokoušel na tom kancelářském „rozjet“ nějakou svou oblíbenou hru. Pokud to se svou láskou k počítačovým hrám myslíte vážně (a nejde jen o výjimečný úlet), pak si zkrátka a dobře s obyčejným notebookem nevystačíte.

dezinfekce

Naštěstí na trhu existují kvalitní herní notebooky, které vám dokážou poskytnout vše, co k plnohodnotnému hernímu zážitku potřebujete.

Procesor jako srdce notebooku

Pro skutečně perfektní herní zážitek zvolte notebook s moderním a výkonným procesorem, jako například Intel Core i7 nebo i9 nebo AMD Ryzen 7 či 9. Ten musí samozřejmě doplňovat i kvalitní grafická karta. Všeobecně platí, že herní notebook by měl mít integrovanou grafickou kartu s minimálně 4 GB paměti. Zde je důležité rozhodnout se, zda chcete notebook s kartou Nvidia nebo AMD, což jsou největší lídři na trhu.

Paměť, úložiště a rozlišení

A na co ještě myslet? Herní notebook by měl mít minimálně 16 GB RAM pro plynulý běh her. A pro jejich rychlý start a spolehlivé nahrávání herních dat zvolte SSD disk. Pro ukládání dalších souborů pak můžete samozřejmě použít klasický pevný disk. Chcete-li si si užít maximum z vizuálních efektů her, zvolte notebook s vysokým rozlišením, jako například 1920 x 1080 nebo 4K.

Další důležitá kritéria

Herní notebook by měl mít samozřejmě také kvalitní chlazení, aby nedocházelo k jeho přehřívání a tím i ke zhoršení výkonu. A neméně důležitá je i výdrž baterie. Všeobecně platí, že tento druh elektroniky má obvykle poměrně krátkou výdrž baterie, vždy si tedy pečlivě zjistěte, jak dlouho dokáže v případě potřeby vydržet bez připojení k zásuvce.

Myslete o všem i na to, že herní notebooky patří mezi dražší počítače, proto je i u nich více než kdy jindy důležité najít rovnováhu mezi cenou a kvalitou, zároveň však musí být plně schopny zvládat náročné hry. A vybavit byste je měli i dalším příslušenstvím, jako jsou například sluchátka nebo mikrofon.

Zdroj obrázku: diignat / Shutterstock.com

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy