Nejdek: Zařízení Matyáš projde zásadní rekonstrukcí (TV Západ)

Domov se zvláštním režimem Matyáš v Nejdku se pomalu chystá na plánovanou rekonstrukci. Ve třech pavilonech s kapacitou 105 míst poskytuje zařízení komplexní celodenní sociální služby dospělým a seniorům, kteří vzhledem ke svému zdravotnímu stavu nemohou žít ve svém přirozeném prostředí.

dezinfekce

"Jedná se o první etapu celkové rekonstrukce Domova se zvláštním režimem Matyáš. Ta první etapa, u té jsme předpokládali, že celková částka bude kolem 210 milionů korun. Do soutěže se přihlásily firmy a naštěstí tyto částky jsou nižší, než jak jsme předpokládali, a sice ve výši 193 milionů korun," Jakobec. 

Projekt s názvem Humanizace sociální služby má za cíl přestavbou, modernizací a rozšířením vybudovat 38 jednolůžkových a 4 partnerské dvoulůžkové pokoje s vlastním sociálním zázemím. Dále budou v objektu zřízeny společenské místnosti a jídelny pro setkávání omezeného počtu osob. Součástí technického řešení je také modernizace zázemí pro poskytovatele sociální služby a provozně-technických prostor například prádelní provoz.

Akce je spolufinancována z prostředků Ministerstva práce a sociálních věcí v rámci programu Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy