Ostrov: Fichtl Cup letos opět s rekordní účastí (TV Západ)

Čtvrtý ročník Krušnohorského Fichtl cupu se letos uskutečnil v Ostrově v sobotu 7. září za krásného počasí. Na akci dorazilo 135 účastníků, kteří přivezli celkem 145 motorek.

dezinfekce

Rozlehlý prostor Mírového náměstí je pro pořadatele výhodou, protože počet zúčastněných milovníků dvoutaktů každoročně stoupá. Přijel také Tomáš Zábranský, stálý účastník a srdcař, který na malé motorce zdolává cesty po celé republice.

„Opět máme tady lidi z Prahy, máme tady kluky ze Sokolova, z Kadaně. Je to už ten okruh celkem rozsáhlý a je to i díky akcím, které děláme i mimo. Letos se nám povedlo dostat do lomu Velká Amerika. To se vlastně i nám podařilo čistě jenom náhodou a díky tomu jsme se dostali i do podvědomí dál. Ne jenom tady po okolí, ale samozřejmě i za hranice regionu a tak. Kritérium je jednoduché , důležité je, aby to byl dvoutakt a aby to byl starý stroj. Takže máme tady padesátky, máme tady 125, máme tady i větší objemy, ale pro nás je důležité to, aby ta motorka byla stará a nejlépe, aby se za ní kouřilo modře,“ popsal pořadatel akce Lubomír Dubový.

Na začátku se tradičně motorky vydaly na spanilou jízdu do Hroznětína. A stejně jako loni museli místní, kteří připravují pohoštění, dokupovat sušenky a nealko nápoje pro účastníky. 

Po návratu pokračoval program, při kterém se představili ve stáncích také Městští policisté, ukázalo se rovněž 16 veteránských aut a k dobré náladě přispěla živá hudba v podání Lukáše Zdeňka a kapely Zlatá 60. léta. 

A kromě diskusí nad stroji proběhly také soutěže. 

„Budeme soutěžit ve slalomu a následně budeme soutěžit v jízdě poslepu, ale není to nic hrozného. Je to jenom o tom, že účastníkům zavážeme oči a musí trefit přesně pět metrů. Když jsme tuhle soutěž dělali poprvé, tak nám na ni nikdo nechtěl přijet, protože se báli, nevěděli, co čekat, ale jakmile vyrazil první soutěžící, tak hned za ním se udělala fronta a byl to samý samuraj, protože měli pásky nejdřív na čele a pak přes oči. Takže chytlo se to. A zajímavé je to, že i letos se nás ptali, jestli tahle soutěž zase bude, protože docela má oblibu,“ vysvětlil Dubový.

Zasoutěžit si přijely i tři dámské účastnice Melánie Krůtová z Plzeňska, místní Šárka Šťovíčková a Linda Hanková z Karlových Varů. Mezi muži prokázal největší šikovnost domácí Jakub Pernikl i karlovarský Jan Baloun, který vyhrál předchozí dva ročníky a plzeňák Vojtěch Krůta. Účastníci získali zajímavé ceny jako pivní poukázky, vouchery do lázní nebo na motokáry. V příštím ročníku by pořadatelé chtěli dosáhnout počtu 160 motorek.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy