Ostrov: Městský dům dětí a mládeže nabízí nové atraktivní kroužky (TV Západ)

I v letošním roce bude růst počet dětí, které navštěvují Městský dům dětí a mládeže. Dobíhají nábory, ale vedení domu počítá, že přesáhnou hranici 2000 zapsaných členů.

dezinfekce

Do hlavní budovy se všechny kroužky nevejdou, ale dům má řadu poboček a dalších prostor. 

„Sice máme budovu celkem velkou nebo těch prostor máme hodně, ale máme ještě Ekocentrum, kde nám také probíhají kroužky převážně ekologického zaměření. Dále nám probíhají kroužky na zimním stadionu, jako je hokej a krasobruslení, ale využíváme také tělocvičny základních škol, středních škol tady v Ostrově a halu tělovýchovné jednoty,“ uvedla ředitelka MDDM Šárka Märzová.

Ceny se MDDM snaží držet dostupné pro co největší počet dětí. 

„Cenové rozpětí našich kroužků se liší od náročnosti, takže začínáme někde zhruba na třech stovkách za rok. No ale ty nejnáročnější kroužky stojí třeba i osm stovek,“ přiblížila ředitelka. 

Dražší je například plavání kvůli nutnosti bazénu a další aktivity. A jako v jiných oblastech i zde znamenala covidová pandemie útlum, který se v poslední době podařilo překonat. 

„Trvalo tak rok, dva, než se ty děti zase vrátily zpátky k tomu sportu a začal o to být zase enormní zájem,“ potvrdila Märzová.

Každoročně Městský dům dětí a mládeže vypisuje nové kroužky a obměňuje tím nabídku.

„Nabízíme převážně 150 kroužků a snažíme se to obměňovat na základě poptávky. Letos z takových těch kuriózních kroužků nabízíme třeba kroužek žonglování, kroužek lukostřelby, nabízíme fotbal pro dívky, nabízíme orientační běh. Takže to jsou takové kroužky, které u nás začínají,“ vyjmenovala příklady ředitelka. 

Zařízení čerpá také své externí spolupracovníky z řad bývalých členů, kteří tím doplňují stálý zaměstnance.

„My máme šest stálých pedagogických pracovníků, kteří samozřejmě také vedou kroužky, ale jinak je to zhruba 130 až 150 externích pracovníků, kteří se nám neustále vrací každoročně, ale přibývají nám i noví,“

Městský dům dětí a mládeže využívají především místní ostrovské děti, ale není výjimkou dojíždění z okolních obcí. Vnitřní prostory jsou již téměř všechny vybavené a modernizované. Chybí jen půdní prostory, kde by mohla vzniknout řada krásných ateliérů. Provozovatele také trápí stav fasády.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy