Ostrov: Projekt oprav mořičovského zámku se odkládá (TV Západ)

Opravy torza unikátní památky mořičovského zámku budou nakonec menší a určitě nezačnou letos. Město Ostrov jako vlastník zříceniny nebude žádat o dotaci pro téměř 12milionový projekt, ale půjde cestou postupných záchovných oprav v menším rozsahu, zřejmě rozložený do více let.

dezinfekce

„My jsme po zvážení všech souvislostí a stavu a vlastně situace jsme na základě toho, že vlastně ten termín velmi krátký a v rámci té dotace bychom to museli dokončit do září 25 a muselo by se vlastně dělat přes zimu, což není reálné. A zároveň ty finance na to jsou docela vysoké. Tak jsme se rozhodli vlastně celé celou tuhle akci na nějakou dobu odložit s tím, že nebudeme dělat ten projekt, ale že někdy v budoucnu se prostě zafixuje ten stav toho torza a zpřístupní se veřejnosti nějakým normálním způsobem, ale nebude to tak vysoký investiční náklad,“ potvrdil starosta Ostrova Lukáš Lerch. 

Původně barokní lovecký zámeček dali vystavět v první polovině 18. století majitelé ostrovského panství markrabata Ludwig a August Georgovi z Baden-Badenu a Hochburku. Pro stavbu vybrali návrší v nejvyšší části rozsáhlé panské obory asi 1,5 kilometru jihozápadně od Mořičova. Památkově chráněný areál je častým cílem při procházkách lidí po okolních lesích. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy