Pomezí: U kasina by měl vzniknout kruhový objezd (TV Západ)

Kruhový objezd v příhraniční obci Pomezí u zdejšího kasina chce provozovatel zařízení realizovat na krajské komunikaci. Ve spolupráci s obcí a Karlovarským krajem dochází k dohodě nejen o pozemcích, ale také o následných vztazích ohledně správy díla.

dezinfekce

"Společnost European Data Projekt v obci Pomezí buduje novou kruhovou křižovatku na komunikaci, která je krajská a při přípravě této stavby společně s Krajem uzavřela několik smluv. Ty smlouvy byly o tom, že si vzájemně prodají a pak odkoupí pozemky tak, aby společnost mohla investovat. Tak jí kraj prodává. Smlouvou o budoucí smlouvě kupní se zavazuje prodat pozemky pod komunikacemi a naopak obec Pomezí se zavazuje, budoucí smlouvou darovací, Karlovarskému kraji darovat tu stavbu křižovatky. Protože v průběhu stavby došlo k nějakým odchylkám v metrech čtverečných od projektové dokumentace, tak v tuto chvíli vlastně předkládáme Zastupitelům návrh úpravy metrů čtverečních tak, aby tyto metry odpovídaly skutečnému stavu provedení prací," popsal situaci krajský radní Dalibor Blažek. 

Smluvní vztahy by měly po dokončení stavby vymezit jednotlivá vlastnická práva a povinnosti. 

"Cílem těch smluv a toho komplikovaného jednání je dosáhnout stavu, kdy na Karlovarský kraj potom přejde těleso kruhové křižovatky i s pozemky, které jsou pod touto stavbou a společnost EDP - European Data Projekt si ponechá pozemky, které křižovatkou zasaženy nejsou. Na obec Pomezí by pak měla přejít ten kruh uprostřed křižovatky tak, aby se mohla obec starat o jeho pěkný vzhled," dodal Blažek. 

Budoucí kruhová křižovatka se stane součástí krajské komunikace a o její údržbu a opravy se bude starat Krajská správa a údržba silnice Karlovarského kraje. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy