Region: Bezpečnostní rada Karlovarského kraje jednala v letošním roce už potřetí

V první polovině měsíce října se znovu sešli členové Bezpečnostní rady Karlovarského kraje k projednávání důležitých bezpečnostních témat. Vedle předložené novely zákona o pyrotechnice, jejíž přijetí by se mělo příznivě promítnout do života občanů, a to zejména díky absenci škodlivých a rušivých následků zábavné pyrotechniky, se členové zabývali také aktuálním stavem pomoci Ukrajině.

dezinfekce

V současné době má počet přijatých uprchlíků z Ukrajiny využívajících humanitární ubytování sestupnou tendenci. Dle vyjádření ředitele Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje uprchlíci z Ukrajiny nepáchají žádnou závažnou trestnou činnost. 

Karlovarský kraj se smluvně zavázal k oprávnění využívat aplikaci „Záchranka“. Uplatnění shledává kraj zejména v případě odesílání varovných tísňových informací při plošných mimořádných událostech a krizových situacích na území Karlovarského kraje. Tuto doplňkovou formu varování a informování obyvatelstva mohou občané v Karlovarském kraji využívat od 1. 7 .2024. Varovná upozornění reflektují toto nastavení, nikoli aktuální polohu uživatele aplikace Záchranka.

Bezpečnostní rada kraje se zabývala i záležitostmi souvisejícími s přeshraniční spoluprací hasičů při mimořádných událostech. K tomu účelu věcně příslušná česko-bavorská pracovní skupina zasedala již dvakrát a jejími ambicemi pro vzájemnou spolupráci je propojení komunikačního systému včetně sdílení dat a přímé komunikace mezi českou a bavorskou stranou.

Zdroj: Krajské listy

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy