Region: Desátý ročník výtvarné soutěže pro děti byl s rekordní účastí (TV Západ)

Výtvarná soutěž pro děti vyhlašovaná Karlovarským krajem letos ve svém jubilejním 10. ročníku přilákala rekordní počet účastníků. Z přihlášených 250 prací na téma „Karlovarský kraj – můj domov“ bylo vybráno 8 nejzajímavějších, jejichž autoři si na Krajském úřadě ve středu 18. září osobně převzali ocenění.

dezinfekce

Z rukou hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka a předsedy odborné poroty, ředitele Galerie umění Jana Samce si pro ceny přišli nejprve vítězové v kategorii 6 – 10 let. Čestné ocenění získala Zoja Uhrinová. Třetí nejlepší práci ve své kategorii odevzdala Adéla Oříšková. Druhé místo obsadil Jon Kasapolli. Nejlepším dílem vyhlásila odborná porota práci Anny Švajcrové. 

V kategorii 11 – 15 let obdržel čestné ocenění Tomáš Vorlíček. Třetí nejhezčí obrázek namalovala Tereza Michálková. Druhé místo pak obsadila Olena Kovalchuk. Vítězem této kategorie se stal Jan Kareš. 

Vítězové obdrželi hodnotné dary v podobě mobilních telefonů, tabletů a bezdrátových sluchátek. Balíček cen věnovala do soutěže Galerie umění Karlovy Vary, například volný vstup na keramický atelier v Becherově vile. Výběr vítězných prací je pro porotu vždy náročný, zpětnou vazbu mají i další pracovníci Galerie umění.

„Vím, že je to vždy velmi složité, protože těch děl je spousty a jsou velmi nápadité a krásné, takže nerada bych byla v jeho kůži, abych byla ta, která zvolí ty výherní,“ potvrdila Pavla Vargová, edukační pracovník Galerie umění Karlovy Vary.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy