Region: Do výzvy přihlásí Kraj několik strategických projektů (TV Západ)

Státní projekt Operační program Spravedlivá transformace zaměřený na postižené regiony, včetně Karlovarského, má pomoci řešit negativní dopady dlouhodobé odklonu od uhlí. Karlovarský kraj zpracovává několik strategických projektů, u kterých je šance na získání podpory z transformačních fondů.

dezinfekce

"Na konci minulého roku byla vypsána výzva na podávání strategických projektů, která běží do konce letošního roku. Naše krajské projekty jsou nyní ve stadiu dokončování studií proveditelnosti, které jsou nedílnou součástí té přihlášky. To znamená ideálně do poloviny roku bychom postupně vkládali jednotlivé strategické projekty, ať je to Keramka, ať je to Krajské inovační centrum, ať je to 4K, což je Kreativní kulturní kancelář, Centrum lázeňského výzkumu za balneologii," vyjmenoval některé z projektů hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Široká škála témat Operačního programu dává šanci i menším a středním podnikům. Přihlásit je možné například skupinové projekty zaměřené na vzdělávání. V oblasti výzkumu a inovací jsou vypsány tématické výzvy na vouchery pro podnikatelský sektor. V únoru má dojít k vyhlášení konečných definicí finálních podmínek. Seznam strategických projektů najdete v odkaze v textové části reportáže. 

Odkaz OP: https://www.mzp.cz/cz/opst_2021_2027

Projekty KV kraje: https://www.rskkvk.cz/assets/uploads/1666002168-6977432011458202217992225951.pdf

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy