Region: Karlovarští celníci provedli od začátku letošního roku 25 kontrol provozování hazardních her

Příslušníci odboru Dohledu se v karlovarském regionu mimo jiné od ledna do června zaměřili také na provozování hazardních her. Ve 25 případech provedli kontrolu u legálních provozovatelů. 13 případů již uzavřeli, v 8 případech s pozitivním výsledkem, u dalších 12 kontrol stále řízení probíhá. V průběhu 1. pololetí letošního roku nebylo v karlovarském regionu zjištěno nelegální provozování hazardních her.

dezinfekce

Porušení zákona se provozovatelé legálních hazardních her nejčastěji dopustili nedodržením povinností souvisejících s identifikací a evidencí návštěvníků herního prostoru. Tím umožnili účast na hazardní hře i osobám bez platné registrace, či vstup do herního prostoru osobám mladším 18 let, nebo osobám zapsaným v Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách.

Kontrolované osoby dále umístily v herním prostoru nepovolené nápisy, reklamy a loga, a také v kasinu neumožnily hru nejméně u 3 hracích stolů živé hry, a to po celou provozní dobu kasina, čímž byl porušen zákon o hazardních hrách.

Všechny výše uvedené případy jsou nyní v řešení, nebo již byly předány k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj. Za uvedené přestupky lze provozovatelům hazardní her uložit pokuty do výše 3 000 000 Kč.

Kontrola provozování hazardních her je jednou z mnoha kompetencí Celní správy České republiky. Celníci vykonávají dozor v oblasti provozování hazardních her podle zákona o hazardních hrách a souvisejících předpisů. Zaměřují se jak na legální, tak i na nelegální provozování hazardních her. Kontroly nejen hazardu budou pokračovat i nadále.    

Zdroj: Celní správa

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy