Region: Karlovarští celníci zajistili další zboží na tržnici

Karlovarští celníci zajistili v pátek 19. srpna na tržnici u Chebu zboží za téměř 5 milionů korun. Příslušníci odboru dohledu Celního úřadu pro Karlovarský kraj při páteční kontrole v areálu tržiště „Asia Dragon Bazar Svatý Kříž“ v katastru obce Cheb zajistili více než 300 kusů zboží, u něhož vzniklo podezření z porušování práv duševního vlastnictví.

dezinfekce

Obchodníci v prostorách před stánky i v nich nabízeli zboží (textil, kabelky, peněženky, apod.) jako originály světoznámých značek, (např. Adidas, Gucci, Prada, Michael Kors, Calvin Klein, atd.), jehož hodnota by v případě originálních výrobků činila bezmála 5 milionů korun. 

Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží, opakovaně ho nabízejí. Jen od začátku měsíce srpna zajistili karlovarští celníci při kontrolách nejen na tržnicích, ale i v kamenných provozovnách, téměř 1 300 kusů zboží, jež vykazovalo známky porušování práv duševního vlastnictví, a jehož prodejem by majitelům ochranných známek vznikla škoda přesahující 7 milionu korun. 

Zajištěné výrobky skončily ve skladu celního úřadu. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít tzv. zjednodušený postup, budou případy předány právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj a zboží bude zlikvidováno. Celníci budou v kontrolách nejen tržnic pokračovat i nadále.

Zdroj: Celní správa 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy