Region: Lázeňská Evropa zamíří v příštím roce do našeho kraje (TV Západ)

Karlovarský kraj pro letošní uvolnil ze svého rozpočtu 10 milionů korun na podporu lázeňského ruchu formou voucherů. Ve spolupráci s lázeňskými zařízeními se tímto krokem snaží získat více lázeňských hostů, kterých podstatně ubylo v předchozích covidových letech.

dezinfekce

"Protože tam vznikla nedočerpaná částka 3 miliony korun, převádíme je do příštího roku. Kdy chceme jednak pokračovat v té otázce voucherů, kdy si to ale na sebe zejména chtějí vzít lázeňské organizace. My ty prostředky primárně budeme věnovat na koordinovanou marketingovou kampaň společně právě s "lázněmi" a Czechtourismem na podporu lázeňských pobytů a zároveň část těch prostředků budeme potřebovat na velmi významnou událost na podzim příštího roku, kdy s Evropským svazem lázní pořádáme jak jejich výroční kongres, tak balneologickou konferenci, která by měla samozřejmě opět propagovat lázeňství a účinky lázeňské léčby na zdraví člověka," uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Evropský svaz lázní (ESPA) se sídlem v Bruselu byl založen v roce 1995. Je nevládní neziskovou organizací, která sdružuje dvacet lázeňských svazů devatenácti evropských zemí.

"Každý rok, na různých lázeňských místech Evropy, pořádá svojí výroční konferenci. V příštím roce to tedy bude v Karlových Varech a my ve spolupráci právě s ESPA, s městem Karlovy Vary, s Czechtourismem a Svazem léčebných lázní budeme spoluorganizátory této významné konference, kde předpokládáme i, řekněme, velmi erudovanou diskusi odborníků z lázeňství z celé Evropy," přiblížil Kulhánek. 

Kromě výroční konference bude součástí i odborná balneologická část, kde jednotlivé body programu zajistí Institut lázeňství a balneologie. Ten v letošním roce obdržel prestižní cenu za vědecký výzkum v oblasti lázeňství právě od Evropského svazu lázní. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy