Region: O víkendu proběhl na Božím Daru tradiční lyžařský závod

O uplynulém víkendu ve dnech 20. – 21. února 2022 proběhl na Božím Daru tradiční již 51. ročník akce Karlův běh, který zde přivítal všechny milovníky zimních sportů. Jeden z nejstarších běžeckých závodů na lyžích v Čechách se v tomto místě koná již od konce 60. let.

dezinfekce

Každoročně tento závodní víkend přiláká do horského městečka nejen stovky závodníků, ale také nespočet návštěvníků. Boží Dar je vytížené lyžařské středisko, které v zimě láká nejen na různé akce, ale také nespočtem běžeckých tratí a sjezdovek.

V souvislosti s konáním těchto závodů a k předpokládané vyšší koncentraci osob, bylo policisty Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje provedeno na Božím Daru a v jeho blízkém okolí bezpečnostní opatření. Policisté v rámci tohoto opatření prováděli zvýšenou kontrolní činnost osob a vozidel. Dále se zaměřili také na kontrolu řidičů motorových vozidel, zda dodržovali ustanovení o zákazu požívání alkoholu nebo jiných návykových látek. Svojí přítomností se snažili co nejvíce eliminovat nápad majetkové trestné činnosti jako např. krádeží věci z vozidel, samotných motorových vozidel či lyžařského vybavení. Na Boží Dar dorazili i policisté z oddělení tisku a prevence, kteří rozdávali řidičům preventivní letáčky s upozorněním, aby ve svých vozidlech nenechávali žádné cenné věci, které by lákali zloděje. Vzhledem k vysoké návštěvnosti německých sousedů, byl letáček i v německém jazyce.

Během víkendu vládlo na horách proměnlivé počasí, a tak policejní preventisté rozdávali návštěvníkům a lyžařům preventivní předměty s reflexními prvky, aby byli za každého počasí dobře vidět. Od policistů tak mohli obdržet reflexní pásky, přívěšky, plyšová zvířátka, ale také reflexní multifunkční nákrčníky. Tato preventivní akce měla mezi návštěvníky velmi pozitivní ohlasy. Během celého opatření nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání.

kpt. Bc. Zuzana Týřová


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy