Region: Očkování pokračuje, registrace zahájí v půlce srpna (TV Západ)

Očkovací centrum v KV Aréně v Karlových Varech rozšíří svou provozní dobu. Od pondělí 1. srpna bude otevřeno každé pondělí, středu a pátek od 14:00 do 18:00. Také se z prostor bývalé ordinace sportovního lékaře přesune opět přímo do zázemí haly (vchod SEVER plocha).

dezinfekce

"Očkování běží od minulého pondělka, druhou posilovací dávkou. Je doporučení, aby se primárně nechali očkovat obyvatelé 60+ a rizikové skupiny, tzn. chronicky nemocní. Ta většinová populace nad 18 let má přístup k očkování v těchto dnech, ale je doporučení, aby to očkování nechali až na přelom srpna a září a v průběhu září tak, aby měli dostatečný posilovací základ pro ty podzimní měsíce. Proto se také 15. srpna spouští rezervační systém, kde se budou moci všichni rezervovat k očkování. Dnes funguje očkovací centrum v KV Aréně, středa a pátek odpoledne, které odbavuje ty příchozí bez registrace. Za ten minulý týden jsme naočkovali zhruba 200 dávek, ale předpokládáme, že ten hlavní zájem bude opravdu v druhé půlce srpna," přiblížil situaci hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Kraj chce také, aby se očkovací centra zřídila od poloviny srpna v každém okrese tak, jak tomu bylo v předchozí době. Zároveň oslovuje praktické lékaře, aby se více zapojili do očkování. Obnoví se i provoz mobilního očkovacího týmu, který bude objíždět pobytová sociální zařízení v Karlovarském kraji.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy