Region: Policisté zjistili téměř 70 přestupků v dopravě

V pondělí dne 25. července letošního roku proběhla na území celého Karlovarského kraje dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena především na kontrolu dodržování zákazu jízdy řidičů pod vlivem alkoholických nápojů a jiných návykových látek.

dezinfekce

Policisté v rámci akce kontrolovali také dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. O provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů.

Akce začínala krátce po půlnoci a trvala do ranních hodin. Celkem bylo do akce zapojeno na pět desítek policistů z dopravní a pořádkové policie, kteří během akce zkontrolovali 550 vozidel, přičemž zjistili 67 přestupků, z nichž 6 oznámili příslušnému správnímu orgánu a ostatní vyřešili uložením pokuty příkazem na místě.

Celkem v pěti případech byli zjištěni řidiči, kteří řídili vozidla pod vlivem návykových látek. Nejčastějším zjištěným přestupkem byl nevyhovující technický stav, a to v 24 případech. Druhým nejčastějším přestupkem bylo nepoužití bezpečnostních pásů, a to ve 12 případech. Častým přestupkem bylo také nepředložení dokladu pojištění odpovědnosti.

Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou následovat.

prap. Jan Bílek
mjr. Bc. Kateřina Pešková

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy