Region: Rolava je součástí Města bez kouře

Volnočasový areál Rolava slouží pro odpočinek a sportovní vyžití nejen obyvatel Karlových Varů. Ti zde mají k dispozici in-line dráhu, zcela nové dětské hřiště, nebo například plážový volejbal, víceúčelové hřiště, street workout hřiště, tenisové kurty či přírodní koupaliště. Pořádá se zde také velké množství kulturních akcí. Pro návštěvníky areálu je v letošním roce připravena novinka, jedná se o tzv. wakebording, což je vodní lyžování, které si může vyzkoušet téměř každý.

dezinfekce

„Chceme být ještě zdravějším městem i inspirací pro ostatní. Proto jsme se také jako první v České republice zapojili do projektu‚ Karlovy Vary – město bez kouře‘. Rádi bychom tím zdůraznili zaměření našeho města na zdraví, lázeňství, zdravý životní styl a aktivní turistiku. Důležitým cílem je i snaha motivovat Karlovaráky, aby udělali něco pro své zdraví. A to i při aktivním trávení volného času, které jim nabízí řada místních sportovišť, desítky tras v lázeňských lesích, a také náš areál  Rolava. V případě kuřáků, aby udělali zásadní krok směrem k odvykání,“ říká Andrea Pfeffer Ferklová, primátorka města.

V celém areálu Rolava platí zákaz kouření s výjimkou tří přesně vymezených míst. Ta jsou jasně vyznačena na nových plánech, které byly v rámci iniciativy Karlovy Vary – Město bez kouře v areálu umístěny. Na stejných plánech je nyní vyznačena i oblast, kde je možné užívat bezdýmné alternativy k cigaretám – ať již elektronické cigarety či výrobky na principu zahřívaného tabáku. V areálu tak chceme motivovat kuřáky, kterým se nedaří přestat kouřit, aby alespoň přešli na méně rizikové alternativy.

„V rámci projektu poskytujeme v pravidelné rubrice v Karlovarských radničních listech rady, jak přestat s kouřením. Na začátku letošního roku jsme také slavnostně otevřeli v karlovarské čtvrti Drahovice novou adiktologickou ambulanci pomáhající s odvykáním kouření. Aktuálně sjednocujeme označení nekuřáckých zón v lázeňské části města.

V předchozích letech jsme také nechali rozmístit v ulicích Karlových Varů nové speciální koše - tubusy na nedopalky. Součástí těchto aktivit je i zacílení areálu Rolava směrem k podpoře nekuřácké kultury,“ dodává manažer projektu Tomáš Melč.

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy