Region: Volby do Zastupitelstva Kraje ovládlo ANO (TV Západ)

Rekordním posílením Hnutí ANO 2011 v krajském Zastupitelstvu Karlovarského kraje z 13 na 28 mandátů skončily letošní volby, které proběhly v pátek a sobotu 20. a 21. září. V 45členném sboru Zastupitelů tak získalo ANO pohodlnou většinu při zisku lehce přes 44 %.

dezinfekce

Druhá s 12,5 % skončila koalice Starostové a nezávislí, za kterou v novém Zastupitelstvu usedne 7 členů, tedy o jednoho méně než dosud. 

Třetí místo obsadila koalice SPD a Trikolóry se čtyřmi zástupci za 6,5 %. Volba pro kraj, která za 6,07 % dostane v novém Zastupitelstvu 3 křesla, kandidovala samostatně. Čtveřici stran a koalic, které budou mít své zástupce, doplní Občanská demokratická strana, která za 5,95 % pozbyla jeden mandát a počet úspěšných kandidátů zůstal na třech. 

Místní hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst, jež má dosud v Zastupitelstvu 4 křesla, skončilo bez mandátu za 4,31 %, když je překonalo i letos vzniklé hnutí Vize pro Karlovarský kraj. Na osmé pozici se ziskem 3,77 % se umístili Piráti, kteří dosud mají v Zastupitelstvu 6 křesel. Všechny další zúčastněné strany, koalice a hnutí z celkových 19 subjektů nepřekonaly 3 %.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy