Region: Zástupci kraje zamířili tentokrát do Hájku, Sadova a Otovic

Hájek, Sadov a Otovice se staly dalším cílem pracovní cesty hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka a krajského radního Víta Hromádka. Ten se stal hostitelem v první ze jmenovaných obcí, kde je už od roku 2002 starostou.

dezinfekce

Na hřišti místního sportovního areálu v Hájku se Petr Kulhánek a Vít Hromádko setkali se zástupci fotbalového klubu, který organizuje letní kemp pro více než 30 malých fotbalistů z celého kraje. Vít Hromádko seznámil hejtmana s probíhající rekonstrukcí radnice a plánem přestavby kulturního domu, ukázal mu hasičskou zbrojnici i altán, který obec pronajímá a sama v něm organizuje řadu akcí. „Musím smeknout, na každém kroku je vidět aktivita obce v čerpání dotací z různých zdrojů, ať jsou to sportoviště, dopravní infrastruktura, přestavby veřejných budov a prostranství. Hájek v tom může být inspirací i pro mnoho dalších obcí,“ uvedl Petr Kulhánek.

V Sadově diskutovali zástupci kraje se starostou Eduardem Frischem o problému s nedodržováním rychlosti při průjezdu v obci a o nutnosti vyřešit dopravu a parkování u školy a školky. „Místo, kde by mohlo vzniknout parkoviště, přetíná Sadovský potok a zatím k záměru obce nebylo vydáno pozitivní stanovisko Povodí Ohře. Z toho důvodu jsem přislíbil, že se s vedením Povodí Ohře spojíme a v jednání pomůžeme,“ vysvětlil hejtman. S místostarostou Ladislavem Ludvíkem si zástupci kraje také prohlédli opravený a restaurovaný kostel v Boru i sportovní areál v Sadově, kde se opravují šatny pro sportovce. 

Prvním tématem v Otovicích se stal obchvat Karlových Varů v návaznosti na D6.  Starostka Otovic Stefana Švecová se zajímala o varianty vedení obchvatu, respektive průtahu krajským městem. V současnosti se varianty vyhodnocují a zatím nebyla vybrána konkrétní z nich. Řeč byla i o odpadovém hospodářství, protože Otovice uvažují o vlastní svozové službě. Kraj připraví setkání k budoucnosti odpadového hospodářství v regionu. Propojí také vedení obce s představiteli České pošty kvůli diskusi o prodloužení provozní doby. Místostarosta Otovic Jindřich Beneš dále upozornil na problém s překračováním rychlosti v ulicích Hroznětínská a směrem na Děpoltovice, kolem obecního úřadu a školy. Vzhledem k existenci přechodů pro chodce v obou lokalitách byla zmíněna možnost instalace semaforů pro snadné přecházení chodců v kombinaci s měřením rychlosti, což je jediná možnost, kdy policie takové řešení připouští. „V případě, že jede řidič více jak 50 km/h, svítí červená, dokud rychlost nesníží,“ připomněl krajský radní Vít Hromádko.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy