Rock iN Roll Dětem je nedílnou součástí hudebního festivalu Rock iN Roll

Koncert hravých písní pro děti i rodiče, loutková interaktivní pohádka na motivy Perníkové chaloupky, návštěva dobrovolných hasičů a nebo workshop základů žonglování a chůze na chůdách. Na to všechno se můžou těšit návštěvníci akce Rock iN Roll Dětem, která se koná v sobotu 30. července u přírodního koupaliště v Nové Roli. Kapela Kujme Pikle Band zde navíc pokřtí své nové CD s názvem Tluče bubeníček, které se zrodilo během covidové kulturní uzávěrky. Vstup na dětské odpoledne je zdarma, návště

dezinfekce

Rock iN Roll Dětem je nedílnou součástí hudebního festivalu Rock iN Roll. Koná se vždy poslední červencovou sobotu odpoledne a přístupný je pro všechny, tedy i pro ty, kteří nemají vstupenku na hlavní festivalový program. ,,Chceme dát rodinám možnost, užít si hezké prázdninové odpoledne s dětmi. V dnešní době všechno zdražuje. A protože my nechceme naše návštěvníky už ničím stresovat, ponechali jsme vstup volný a ani cena lístků na hlavní program se nijak nezvýšila. Je to díky tomu, že s námi zůstali naši sponzoři a partneři, kterým tímto moc děkuji,“ vysvětlil ředitel festivalu Jiří Švec.

Hlavním lákadlem dětské akce je koncert Levorukého Edy a jeho kapely Kujme Pikle Band. Ti baví obecenstvo z celého kraje svými písněmi už více než 10 let a na pódiu u novorolské pláže pokřtí své první vlastní CD. ,,Začínali jsme jen s písničkami z pohádek a filmů. Hráli jsme ale čím dál tím víc a mě už omrzelo opakovat dokola stále stejné převzaté  skladby. Tak jsem během covidu sáhl do svého šuplíku, kde jsem měl spousty dětských písní, vybral jsem 13 nejhezčích a ty jsme natočili,“ popsal hudebník Eduart Bartůšek alias Levoruký Eda. Nové CD dostalo název Tluče bubeníček a jelikož se jednalo o hudbu určenou pro děti a rodiče, uzpůsobil tomu Bartůšek také jeho obal. ,,Je to vlastně klasické dětské papírové leporelo. O originální kresby jsem požádal svojí dceru Anežku. Leporelo má 14 stránek a ke každé písni je vložený obrázek plus návod, jak jí zahrát na kytaru," popsal hudebník. Sám se desce chystá popřát na křtu, ať jí lidé poslouchají hlavně rádi a často. ,,Ale nemusí to být jen z CD, to už je dnes dost mrtvé medium, ale prostě všude. Ať si to pouští děti a rodiče na Spotify, Deezer, Apple music. Písniček pro děti není nikdy dost, a ty naše jsou samozřejmě nejlepší, protože jsou převážně o zvířátkách a ty děti milují,“ zakončil Bartůšek. Kromě koncertu kapely Kujme Pikle Band je na akci Rock iN Roll dětem připravena celá řada dalších aktivit. Jednou z nich je například loutková pohádka Hluboko v lese od loutkového divadelního souboru Tate Lyumni. ,,Pohádka je na motivy klasické perníky chaloupky, ale je interaktivní jako kinoautomat - diváci sami mohou svým rozhodnutím ovlivnit děj. Takže záleží jen na hlasování, co se bude dít. Jsme moc zvědaví, jak to celé v sobotu dopadne," popsal herec Pavel Richta. Lidé se ale mohou těšit i na workshop základů nového cirkusu jako je žonglování a nebo chůze na chůdách. ,,Žonglovací míčky si navíc budou moci sami vyrobit a odnést si je z akce domů. Kromě toho nás navštíví místní dobrovolní hasiči, děti si budou moci vyrobit také barevné plážové spinery, bude se malovat na obličej, tetovat hennou a mnoho dalšího," dodal Jiří Švec.

Rock iN Roll dětem začíná v sobotu 30.července ve 13 hodin. Vstupné je zcela zdarma, stejně jako většina aktivit. ,,Kapela, divadlo, workshop nového cirkusu, výroba žonglovacích míčků, malování na obličej - to všechno je opravdu zdarma pro všechny. Zpoplatněna je pouze jedna vyráběcí dílnička, malování hennou, nastřikovaná tetování, pletení copánků a tisk fotek z fotodroidu. A platí se samozřejmě za občerstvení. Ale můžu prozradit, že návštěvníci hlavního večerního programu dostanou zdarma i welcome drink," nalákal Švec. Lidé ale mohou ušetřené peníze darovat například v místním benefičním stánku. ,,V rámci letošního ročníku festivalu Rock iN Roll, jsme se rozhodli prezentovat příběh neskutečné bojovnice Toničky Braunreiterové. To je sedmiletá dívka z Karlových Varů, která je po dětské mozkové obrně. Každý, kdo by jí chtěl přispět na léčbu, může v našem Buď dobrej stánku nechat finanční příspěvek a nebo třeba přenechat zálohu za zálohovaný kelímek," vysvětlil Švec.

Konec dětského programu je plánovaný zhruba na 15 hodin. O půl hodiny později začne na pláži hlavní část festivalu Rock iN Roll, na které si zahrají kapely jako Krucipüsk, Fast Food Orchestra, TH!S s Vojtou Kotkem, The Sidewaves, vystoupí také legendární hudebník Michal Pavlíček a zpěvačka Monika Načeva. Vstupenka na hlavní program se dá zakoupit v předprodeji přes stránky www.rockinroll.cz za částku 440,- Kč a nebo za 540,- Kč na místě. Děti do 12 let a ZTP mají vstup zdarma i na hlavní program.

Tereza Švecová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy