Sokolov: Baník překvapil Pardubice, rozhodla trefa střídajícího Lienera

Po třech týdnech se sokolovští fotbalisté představili domácímu publiku. Jejich soupeřem byly čtvrté Pardubice, které na západ Čech přicestovaly s nejproduktivnějším útokem celé soutěže.

dezinfekce

Baníkovci ovšem navázali na dobrou defenzivu ze zápasu v Brně a znovu udrželi čisté konto. Naopak v ofenzivní hře dokázali svého soupeře několikrát zaskočit, ale gólem skončila jen akce z 29. minuty. Glaser parádní kolmicí našel střídajícího Erika Lienera, jenž svůj nájezd zakončil kličkou brankáři a pohodlným zasunutím míče do brány. Po třech kolech tak Baník bodoval opět naplno. Po vychytané nule v Brně se mezi třemi tyčemi objevil zase Jakub Dvořák. Ke změnám došlo v záložní pětici, kde vykartovaného Čiháka nahradil Hlavatý a místo zraněného Kosaka se od první minuty dostal na hřiště Adam Beránek. V hostující jedenáctce nechyběl jeden z nejlepších střelců ligy osmibrankový Michal Petráň.

K první střele v utkání se dostal pardubický Mužík, který se opřel do odraženého míče za šestnáctkou, ale jeho pokus byl domácí obranou zablokován. Komplikací pro Baník bylo zranění Machka, jenž po pár minutách utrpěl zranění nosu a už v 7. minutě musel být nuceně nahrazen Lienerem. V 9. minutě řešila obrana Baníku nepříjemný centr před bránu, který na poslední chvíli odkopl z malého vápna Stropek. Podobná situace se opakovala o dvě minuty později, tentokrát nebezpečí hasil odkopem nad břevno Ondřej Ševčík. Poté se začal osmělovat také domácí výběr. Ve 13. minutě Glaser vysunul na pravé straně Štípka, ten míč naservíroval Hlavatému, jemuž sice střela příliš nesedla, ale balón skončil u Adama Ševčíka. Zcela opomenutý útočník Baník však ve stoprocentní pozici pálil jen nad bránu!

V 19. minutě odcentroval Glaser z rohového kopu na hlavu O. Ševčíka, ale ten zamířil jen doprostřed brány. Na další šanci Baníku odpověděl o tři minuty poté hostující Čelůstka, jehož skákavý pokus ze 30 metrů vytěsnil pozorný Dvořák na roh. Ve 29. minutě předvedli Západočeši fotbalovou lahůdku. Glaser ideálně načasovanou kolmicí oslovil nabíhajícího Erika Lienera, který své sólo vyřešil bravurně - utekl obránci, obešel gólmana a pohodlně skóroval do prázdné brány - 1:0! V rozmezí čtyř minut mohl další sokolovské góly přidat Mejdr. Nejdříve si naskočil na centr zleva a hlavičkoval těsně nad, pak byl pro změnu adresátem centru od Štípka a hlavičkou trefil jen pardubického gólmana. Pět minut před přestávkou se do zakončení dostal Petráň, ale slabou hlavičkou Dvořáka příliš neohrozil.

Po změně stran zahrozili jako první sokolovští hráči. Glaser přetaženým centrem našel Beránka, ten si míč přehodil na pravačku a technickým pokusem donutil Letáčka ke skvělému zákroku. Na druhé straně byla k vidění Čelůstkova povedená střela bez přípravy, která nakonec proletěla těsně mimo. V 61. minutě uviděl druhou žlutou pardubický Zukal a předčasně putoval do šaten. Baníkovci mohli početní výhodu zužitkovat už o sedm minut později, kdy se po rohovém kopu dostal ke střele Stropek, ale Letáček na brankové čáře zabránil jistému gólu. S postupujícím časem se obrana Východočechů čím dál více otevírala a Baníku se nabízela spousta možností k rychlým brejkům. V šancích se objevili Beránek, Vávra, Dvořák i Voleský, ale ani jeden z nich druhý uklidňující gól nepřidali.

Baník přesto zvítězil v utkání 13. kola nad Pardubicemi 1:0 a po třech zápasech bez výhry bere tentokrát všechny tři body. Další duel čeká sokolovské fotbalisty ve Znojmě.

O tom, že Baníkovci změří síly s Pardubicemi, jsme vás informovali zde.

Hodnocení obou trenérů završilo vzájemné střetnutí Baníku s Pardubicemi - více viz zde

Jak obránce Jan Mejdr hodnotil vítězství nad Pardubicemi - zde.

Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.10.2018 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy