Sokolov: Bezdomovci se již do kójí pod Plasem nedostanou (TV Západ)

Na sokolovské radnici proběhlo v pátek 3. února setkání starosty města Petra Kubise se zástupcem společnosti Humle, s.r.o. panem Trojákem. Navázalo tak na listopadové jednání ohledně situace na sídlišti Michal v lokalitě známé jako u Plase.

dezinfekce

"Byly to desítky a desítky stížností od občanů, protože osoby bez domova si tady vytvořili prostě svůj prostor, kde nedocházelo k narušování veřejného pořádku a k věcem, které by se úplně dít neměly. A hned po nástupu na pozici starosty jsem si pozval v listopadu minulého roku vlastníky tohoto objektu a požádal jsem je, zda by nemohli učinit taková opatření, aby k tomu nedocházelo. A jsem za to hrozně rád, že vlastně naší prosbu vyslyšeli. Na vlastní náklady zajistili ty kóje, které byly příčinou těch nepříjemností, které se tady udály a vlastník pozemku vykácel náletové dřeviny. A s tím, že ta situace je tady už teď přehlednější a co máme informace, tak se od té doby tyto osoby tady nescházejí," uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

Předchozí neuspokojivý stav potvrzují i časté výjezdy Městské policie. 

"Z důvodu, že tady samozřejmě před tímhle objektem je ne restaurace dnes už, ale je tam takový prostě bistro udělané, kde se ti bezdomovci schází a popíjí tam alkohol a řada z nich, nebo můžu říct, že v podstatě pět z nich, tady přespávalo. To znamená, že se jenom přemístili do tohohle zadního traktu a tady využívali tento prostor pod těmi rampami. A měli tam opravdu v jednu chvíli, což bylo naposledy, jsme tady měli poslední akci, která byla v prosinci minulého roku, tak jsme jich odtud vlastně vykazovali pět bezdomovců, kteří opravdu tady prokazatelně spali každý den," přiblížil velitel Městské policie Radek Neděla. 

Od doby, kdy majitel nechal instalovat zábrany a došlo k vykácení náletových dřevin, v místě bezdomovci již nenocují. 

"Zároveň jsme to tady opravdu uklidili s naší veřejně prospěšnými pracemi, kterou máme při Městské policii, kdy vím, že tady bylo odvezeno takových asi pětadvacet pytlů a opravdu tady bylo hodně PET lahví a dalšího prostě jiného bordelu," dodal Neděla. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy