Sokolov: Čtyři osobnosti města za rok 2021 převzaly ocenění (TV Západ)

V sokolovském Městském domě kultury proběhlo v pondělí 25. dubna slavnostní vyhlášení výsledků ankety Osobnost roku 2021. Z jednotlivých došlých nominací byla vybrána čtveřice oceněných, se kterými byl natočen krátký medailonek.

dezinfekce

V úvodu večera byl moderátorem Radimem Jehlíkem přivítána opěrní pěvkyně sopranistka Gabriela Běňačková a tenorista Jakub Pustina. Ti za klavírního doprovodu Matěje Vody zazpívali árie z Verdiho Othella. 

Poté již byl publiku promítnut první medailonek. Tenistka Martina Vondroušová, stříbrná medailistka z LOH V Tokiu 2021 se bohužel akce ze zdravotních důvodů nemohla zúčastnit, a tak cenu z rukou místostarosty Jana Picky převzala její maminka. A zodpověděla na pár dotazů moderátora večera, včetně toho, kdy začala jako maminka tušit, že se její dcera má šanci stát špičkovou tenistkou. 

"Já jsem to zaslechla poprvé, když jí bylo 5 let, kdy Sláva Doseděl, výborný tenista, při nějakém turnaji přišel za mnou a povídá: Tahleta je Vaše, ta malá? A já říkám: Jo. A on říká: Věnujte se jí. Ona se to naučí. A já jsem tehdy na to koukala jako blázen, říkala jsem si: Ježíšmarjá, co mi to tady ten člověk povídá? Protože já ho znala z televize a věděla jsem, že je to náš reprezentant a výborný tenista. Tak mi to přišlo jako naprosté sci-fi. Ale přesto mi to v hlavě utkvělo a tak nějak jsem si říkala, že to musíme zkusit, když už to říkají. Takže jsme to zkusili a je to tam, kde to je," prozradila Jindřiška Anderlová. 

"Kdyby tady byla Markéta, tak se jí pochopitelně zeptám, nicméně Vy možná odpověď na tu otázku znáte. Její tenisový sen?" zeptal se moderátor Jehlík. 

"Určitě by chtěla být v TOP 10 a určitě by chtěla nějaký ten grandslam. To jsem si jistá," dodala Anderlová. 

Další ocenění bylo hned dvojité. Manželé Škorpilovi tvoří známou sportovní dvojici, a proto i portrétní videosnímek byl společný, stejně jako ocenění, které jim společně předal místostarosta Ladislav Sedláček. Dana Škorpilová se věnuje trénování fitness a zabývá se také výživovým poradenstvím. Miloš Škorpil je propagátor běhu a ultramaratonec. Oba se v současné době také snaží podporovat sokolské hnutí. A prozradili také něco ze svých aktuálních plánů. 

"Teď máme v přípravě knížku Jaro, léto, podzim, zima. A ta bude o tom, jak se sobě věnovat, když je člověk dítě, když je dospívající, když je ve středním věku a když už je trošku starší. Jako my. A aby tím životem tak nějak prošel, proběhl, absolvoval ho vždy se ctí," přiblížil obsah chystané knihy Miloš Škorpil.

Poslední oceněnou se stala dlouholetá předsedkyně Okresního výboru Svazu postižených civilizačními chorobami Anna Sedláčková. Cenu převzala od starostky Sokolova Renaty Oulehlové, která poděkovala za tuto činnost a potvrdila trvající finanční podporu zmíněné organizace. 

"Ti lidé, kteří nás vychovali, kteří nám to město předali, a kteří jsou mnohdy aktivnější, než někteří mladší, s jiným rokem narození, takže si určují, co chtějí oni a my je v tom rádi podporujeme," uvedla Oulehlová. 

Paní Sedláčková i přes svůj nelehký životní osud je velice aktivní v rámci cvičení pro seniory, organizuje akce "Rozchodíme civilky" a zároveň zajišťuje rekondiční pobyty pro postižené členy. 

"Bylo to pro nás také těžké, protože my máme plán vždy na celý rok a museli jsme veškerou naší činnost seškrtávat, prostě rušit. Protože nás je na okrese skoro 600 a scházíme se, co možná nejvíce. Ať už je to při vycházkách, při společenských akcích apod. A teď, když byl ten koronavir, tak to všechno se muselo zrušit. Nejvíc nám scházelo cvičení, které jsme dělali pravidelně dvakrát v týdnu. Potom jsme měli plavání v bazénu. Tak to taky jsme nemohli. Ale přeci jen, když se trošičku rozvolnilo, tak jsme vždycky doháněli to, co jsme jaksi zameškali. Snažili jsme se dělat, co jsme mohli," popsala Sedláčková uplynulé dva roky. 

Společné focení všech oceněných s vedením města pak vystřídala opět hudební pasáž v podání operních umělců.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy