Sokolov: Dětské hřiště v Mánesově získá další prvky (TV Západ)

Nové dětské hřiště v hodnotě kolem dvou milionů korun, které vzniká v sokolovské Mánesově ulici, bude doplněno o další herní prvky za zhruba 600 tisíc korun. Tři herní zóny budou koncipovány podobně jako fungující hřiště U velryby na Vítězné.

dezinfekce

"My jsme si toho vědomi, že Michal, sídliště si také zaslouží dětské hřiště, protože tam nic takového není. Proto jsme se rozhodli o vybudování právě tam. Zatím jsou osazené prvky, které na ten velký prostor jsou nedostatečné, proto se Rada města rozhodla, že ještě přikoupíme další prvky," uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Doplněné budou všechny sektory určené jednotlivých věkovým kategoriím. 

"Budeme mít dřevěnou loď, katamarán. Možná, že bychom chtěli, aby si ji lidé sami pojmenovali tu loď, jak by se měla jmenovat. Dole bude pro děti houpačka, pak tam bude malinký domeček pro ty nejmenší, aby se mohli schovat. A pak tu bude ještě jeden kolotoč," vyjmenoval místostarosta Ladislav Sedláček. 

Stávající oplocení bude opravené a vznikne i manipulační brána pro vjezd techniky. 

"Náš SOTES tady bude opravovat oplocení, uděláme tam vjezdovou bránu. A pak nějakým způsobem pak poupraví ty jednotlivé plotové dílce. Co bude třeba, to se vymění, to, co bude dobré, zůstane. Protože v tomto projektu plot není v plánu, protože to by bylo okolo celého areálu možná milion korun, ne-li více a v takto to bude, jak to vidíte tady za Vámi, tak tam bude ta loď, katamarán. A ta má dopadovou plochu 11 krát 11 metrů a tam nám dělá ty zemní práce zase SOTES tak, abychom zase něco málo ušetřili na tomhle," popsal Sedláček. 

Aby hřiště vydrželo co nejdéle v perfektním stavu, chystá město ustanovit správce areálu. 

"Chtěli bychom tam mít správce, aby byla zaručena bezpečnost jak pro děti, tak i pro rodiče," doplnila Oulehlová. 

Instalace dalších prvků i oprava plotu s novou bránou by měla být hotovy během září. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy