Sokolov: Domov mládeže čekají stavební úpravy

Na necelých 6 milionů korun vyjde rekonstrukce hygienických zařízení ve 2. a 3. nadzemním podlaží objektu v K. H. Borovského 1267, který slouží jako domov mládeže při Střední škole živnostenské Sokolov. Rada Karlovarského kraje na jednom ze svých posledních zasedání odsouhlasila dodavatele stavebních prací. Zakázku vyhrála společnost JL Company z Otovic u Karlových Varů.

dezinfekce

„Do konce lhůty pro podání nabídek jsme obdrželi celkem tři nabídky s tím, že jako ekonomicky nejvýhodnější byla vybrána ta od společnosti JL Company. Celkové náklady projektu jsou vyčísleny na částku 5 855 195 korun včetně DPH. Rekonstrukce by měla probíhat hlavně v době letních prázdnin, kdy není domov natolik vytížen. Věřím, že nově zrekonstruované prostory zase o něco zvýší kvalitu ubytovacích služeb pro žáky, kteří nemohou denně dojíždět do školy,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

V rámci rekonstrukce dojde k vybourání několika příček, včetně dveří a zárubní, odstranění dlažby, obkladů i zařizovacích předmětů a řešena bude také kanalizace a vodovod. Nově budou vyzděny příčky z pórobetonu, položena dlažba i obklady a prostor bude osazen novými zařizovacími předměty. Stavební práce jsou naplánovány tak, aby nedocházelo k zásahům do nosných konstrukcí, k ovlivnění statiky objektu ani narušení jeho celkového vzhledu.

Zdroj: Krajské listy

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault MASTER - navržen pro potřeby každé profese

Hlavní zprávy

 

NOVÝ RENAULT CAPTUR