Sokolov: Fotbalisté nakazili děti zájmem o pohyb a sport

Dalo by se bez nadsázky říci, že tříletá spolupráce FK Baník Sokolov a MŠ Pionýrů je velmi vydařeným partnerství m. A víte proč? Fotbalisté dokáží s nadšením předat dětem přesně to, co dělají oni sami. Fotbal se stal součástí jejich života a svou vášní úspěšně „nakazili“ i naše nejmenší. Spolupráce spočívá především v nadstandardních pohybových aktivitách pro děti.

dezinfekce

Děti docházejí jednou týdně do tělocvičny nebo na hřiště v areálu Bohemia, kde se jim věnují profesionální trenéři FK Baník Sokolov. Vybírají pro ně činnosti a aktivity s přihlédnutím k věkovým a individuálním schopnostem dětí. Díky tomu je tedy všestranně rozvíjen jejich pohybový potenciál.

Unikátní spolupráce s fotbalisty umožňuje rodičům umístit své pohybově nadané děti do mateřské školy s rozšířenými pohybovými aktivitami. FK Baník se podílí na sportovních, ale i jiných akcích školky, a efektivně dětem pomáhá s jejich pohybovou přípravou od útlého věku tak, aby se sportu nebály. Otevírá se tak možnost, že i malé děti mohou patřit do sportovního klubu. A pokud budou z MŠ Pionýrů, bude jim toto prostředí již dobře známé, což je velkým bonusem.

Prvním rokem uplatňuje školka nadstandardní pohybovou přípravu, a to každé úterý. Týká se vybraných talentovaných dětí, kterým se trenéři věnují ještě jeden den navíc vedle běžných setkání. Děti jsou rozděleny do chlapeckého a dívčího týmu a menší počet umožňuje trenérům věnovat se jim s větší intenzitou.

Díky profesionálnímu přístupu jsou trenéři mládeže schopni takříkajíc ušít hodinu na míru i těm nejmenším, hodinu promyšlenou a do detailu připravenou. Někdy máme pocit, že trenér P. Hájek je jedním z našich pedagogů, jelikož jeho jméno je mezi dětmi velmi často zmiňované. Mají mezi sebou bezvadný vztah a velmi dobře na sebe reagují. Je to koncert vidět tohle na vlastní oči a my to nadšení a radost na obou stranách vídáme, jakožto pedagogové doprovázející naše malé sportovní nadšence.

Partnerství MŠ Pionýrů s FK Baník Sokolov si velmi ceníme, řádně si jej užíváme a jsme přesvědčeni, že je všemi zúčastněnými přijímáno s radostí a ohlasem jako dosud. Tahle symbióza je správný tah na bránu, opravdové malé vítězství pro naše děti. Mateřská škola tímto děkuje FK Baník Sokolov za skvělou spolupráci.

Michaela Částková a Bc. Romana Veselková, MŠ Pionýrů



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy