Sokolov: Heliport se posouvá do fáze výběru dodavatele dokumentace (TV Západ)

Rada města Sokolova schválila podmínky výběrového řízení na zpracování projektové dokumentace k úrovňovému heliportu. Místo pro přistávání vrtulníků záchranné služby by mělo vzniknout v areálu Bohemia, nedaleko od místa, kde již dnes na trávě stroje přistávají.

dezinfekce

„Město si nechalo zpracovat studii, která vypracovala možnosti, jak heliport posadit do tohoto prostředí. S tím, že my jsme se dohodli s Karlovarským krajem a je to v návaznosti na to, že Karlovarský kraj by v letošním roce již měl soutěžit zhotovitele a v následujících letech by měl vystavět nový urgentní příjem, který  vznikne v sokolovské nemocnici. Bude to urgentní příjem druhého typu. To místo, kde v současné době přistávají helikoptéry, je pouze místo pro přistávání. A i Evropská komise vydala směrnici, která jasně stanoví, jak mají vypadat certifikované teleporty. A my chceme jít tímto směrem,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

Na zpracování potřebných podkladů pro stavbu bude mít vítěz půl roku. O náklady na studii i projektovou dokumentaci se podělí více subjektů. 

„Já musím z tohoto místa poděkovat našim partnerům, což je společnost Sokolovská uhelná a Penta Hospitals, protože jsme se dohodli, že na těch přípravných pracích, to znamená studie i projektová dokumentace, se budeme podílet rovným dílem, to znamená jednou třetinou. To znamená, že společně tedy zaplatíme a zaplatili jsme již studii proveditelnosti, uhradíme finanční náklady na projekt. A co se týče samotné realizace, tam samozřejmě to bude o diskuzi a jednání Zastupitelstva. Nicméně máme spočítáno, že veškeré náklady, to znamená jak projekčních prací, tak i té stavební části plánovaného heliportu by měly vyjít asi na šest milionů korun,“ dodal Kubis. 

Správu nového heliportu bude vykonávat sokolovská nemocnice. Hned vedle budoucího přistávacího místa se právě dokončuje záchytné parkoviště pro 115 aut. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy