Sokolov: MDK bude mít opravené šambrány, kino Alfa schodiště (TV Západ)

Dvě kulturní budovy v Sokolově získají peníze na opravy – Městský dům kultury na fasádu a kino Alfa na schodiště. Veřejné zakázky jsou již vyhlášené a práce by měly proběhnout ještě v letošním roce.

dezinfekce

"Rada města rozhodla o vyhlášení veřejné zakázky na opravu schodiště u kina Alfa, které je bohužel v havarijním stavu. Je tam problém se zatékáním vody pod zde umístěnou dlažbu. Takže co se týče oprav, tak samozřejmě je potřeba opravit celé schodiště, přístupové cesty kolem kolem budovy Alfa s tím, že zájemci o veřejnou zakázku mají možnost podávat své nabídky do osmého března. Co se týče realizace, tak bychom chtěli, aby tato záležitost byla zrealizována do měsíce září. Podstatou zakázky je, že stávající dlažbu nahradíme pohledovými betony s tím, že samozřejmě jsou nutné opravit podesty a ocelové zábradlí," popsal starosta Sokolova Petr Kubis. 

Předpokládaná rozpočtovaná cena je 2,4 milionu korun. Opravy budou probíhat za běžného provozu kina. Návštěvníkům poslouží boční vchod s bezbariérovou přístupovou cestou. 

U Městského domu kultury jsou oprýskané profilované ozdobné lišty kolem oken tzv. šambrány a na několika místech také omítka vlivem zatékající vody. Do veřejné zakázky za zhruba 1,2 milionu se mohou firmy podobně jako u předchozí poptávky hlásit opět do 8. března s tím, že opravy by se měly stihnout do srpna letošního roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy