Sokolov: Město bojuje s rostoucí agresivitou bezdomovců

Sokolov čelí narůstajícím problémům s agresivními bezdomovci. Lidé si stále častěji stěžují na jejich chování a začínají se jich obávat. Radnice eviduje množící se stížnosti od obyvatel, kteří se cítí ohroženi. Policisté i strážníci však mají omezené možnosti, jak takové chování řešit, a pokuty se ukazují jako neúčinné.

dezinfekce

Starosta Sokolova Petr Kubis proto uspořádal na radnici jednání zástupců městské i státní policie. Výsledkem je rozhodnutí posílit hlídky strážníků a asistentů prevence kriminality v problematických oblastech, jako je okolí tržnice nebo obchodního centra Tesco. Kromě toho se vprůběhu září obnoví smíšené hlídky městské a státní policie, které se zaměří právě na řešení problémů sbezdomovci.

Opilé bezdomovce, kteří obtěžovali kolemjdoucí nebo znečišťovali okolí, řešilo město už na jaře také so majiteli obchodního domu Ural. Prostor už proto hlídá bezpečnostní agentura a oblast je od letošního roku také napojená na kamerový systém městské policie.

Protože mnoho bezdomovců kromě závislostí trpí i jinými psychickými poruchami, spolupracuje město na řešení této problematiky i spsychiatrickým oddělením ostrovské nemocnice. Podle starosty Sokolova Petra Kubise je ale třeba se věcí zabývat systémově: „Města mají vtomto ohledu omezené možnosti. Do konce roku chci proto do Sokolova pozvat zástupce vedení kraje i zástupce kompetentních ministerstev, abychom věc společně probrali. Oslovit chceme i neziskové organizace, které se problematikou bezdomovectví a závislostí zabývají,“ uvedl.

Zdroj: Město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy