Sokolov: Město má vést nová dvojkoalice (TV Západ)

V Sokolově na městském úřadě byla ve středu 5. října podepsána koaliční dohoda mezi vítězným hnutím ANO 2011 a seskupením Společně pro Sokolov s podporou hnutí Volba pro kraj. Dohoda řeší nejen personální obsazení postů, ale také další programové teze na roky 2022 – 2026.

dezinfekce

"Radu snížíme o dva členy, takže rada bude pouze sedmičlenná s tím, že Hnutí ANO obsadí pozici starosty a pozici 2. místostarostky. Samozřejmě statutární místostarosta bude zástupce Hnutí Společně pro Sokolov. Co se týče rozložení míst v Radě, tak Hnutí ANO bude mít 5 členů a Hnutí Společně pro Sokolov bude mít dva členy," uvedl kandidát na nového starostu Sokolova Petr Kubis. 

"Ta jednání probíhala, dá se říci, vcelku rychle a poklidně, protože určitě všichni, kteří sledují město Sokolova, tak vědí, že společně s Hnutím ANO už jsme ve vládě městské, teď už to bude třetí volební období, tzn., že už ta první dvě volební období jsme spolupracovali natěsno a je plno věcí, které máme rozpracovány, tzn., že byla na většině těch věcí, které jsme diskutovali shoda. To znamená, že ta jednání byla vedená, jestli si můžu dovolit říci ten termín, spíše v přátelské atmosféře, a s přesvědčením, že v té nastavené spolupráci chceme pokračovat dále," dodal za Hnutí Společně pro Sokolov kandidát na 1. místostarostu Jan Picka. 

Budoucí nová Rada města Sokolov má být ve složení: kandidát na starostu Mgr. Petr Kubis, kandidátka na neuvolněnou 2. místostarostku.Renata Oulehlová, Ing. Erik Klimeš, Mgr. Ilona Medunová, Ing. Iva Kalátová, MBA, kandidát na prvního místostarostu Bc. Jan Picka a Ing. Michael Rund.

"Jedna asi nová věc, na které jsme se shodli, protože tam je samozřejmě i vstřícnost k občanům města, komunikace s občany, takže jsme se dohodli, že nejpozději od ledna bychom chtěli zavést i záznamy z jednání Zastupitelstev. O to se vlastně Hnutí ANO snažilo asi už dvě volební období," dodal Kubis. 

Z dohody a dalšího jednání dále vyplývá, že pozice předsedy kontrolního výboru byla nabídnuta nejsilnější opoziční straně tj. SPD, Trikolora a Svobodní, předseda finančního výboru bude z vítězného hnutí ANO 2011 a do komisí Rady města budou zapojeny všechny strany a hnutí, které se dostaly do Zastupitelstva. Ustavující Zastupitelstvo má proběhnout v měsíci říjnu s tím, že přesný termín bude včas zveřejněn.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy